dinsdag 22 september 2015

Sparta Rotterdam v RKSV Achilles '29 (11/09/2015)

Sparta Rotterdam
- RKSV Achilles '29
3 - 0
(2 - 0)
Jupiler League (Eerste Divisie) - Speeldag 5
Vr 11/09/2015 - 20:00
Sparta-Stadion Het Kasteel
- Rotterdam-Spangen (NL)
Toeschouwers - 7 110 (0)
Doelpunten:
1' van Steen (1-0 own), 40' Verhaar (2-0 pen), 72' Beijer (0-3 own).


Een weer aan alternatieven arme vrijdag werd opgeluisterd met een (th)re(e)visit aan het Sparta Rotterdam van Richard Stricker. De Kasteelheren kregen het bezoek van de recentste profclub, Achilles '29 uit Groesbeek. De Heikanters hadden we twee seizoenen geleden al in de uitwedstrijd bij Willem II in Tilburg gezien. Net als toen bleef het uitvak vandaag helemaal leeg, iets waar de stadionomroeper gretig op inpikte ('lekker drummen, kinderen op schoot').

De Spartanen lieten het niet aan hun hart komen en daagden bij gunstige inkomprijzen relatief talrijk op. Het officieel aangegeven toeschouwersaantal leek evenwel wat overdreven. Beide ploegen hebben hun start niet gemist, wat vooral bij de bezoekers als een verrassing mag gelden. En toch ook niet helemaal, na enkele seizoenen elders keerde Eric Meijers terug, de succescoach met wie Achilles zowat alles won wat er in het amateurvoetbal te winnen valt.


Na de traditionele intro met het collectief meegezongen clublied kregen we nauwelijks tijd om te gaan zitten. De wedstrijd was nog geen 40 seconden oud toen Achillesverdediger van Steen in eigen doel kopte. De bezoekers knokten zich daarna meer en meer in de wedstrijd maar kregen het deksel op de neus kort voor de rust, toen Verhaar een licht gegeven strafschop omzette. Met 2-0 op het bord gingen we een handvol minuten later ook de rust in.

Veel verweer kwam er nadien niet meer. Ook het derde doelpunt was niet alledaags, een afstandsschot werd dermate afgeketst dat ook deze als een owngoal in de boeken ging. In de slotfase werden we nog getrakteerd op een invalbeurt van oude bekende Sherjill McDonald. Sfeergewijs ging het kleine hoekvakje naast de Spartakop behoorlijk los, terwijl de overige tribunes het gebeuren over zich heen lieten gaan. Met een kort shopbezoek eindigde het avondje Kasteel.

Geen opmerkingen: