dinsdag 18 augustus 2015

KSC City Pirates A'pen v K Lyra TSV (15/08/2015)

KSC City Pirates Antwerpen
- K Lyra TSV
3 - 3
(1 - 2)
Vriendschappelijk - ***
Za 15/08/2015 - 20:00
Jef Mermans Stadion
- Antwerpen-Merksem (BE)
Toeschouwers - 90 (10)
Doelpunten:
2' Van Den Brandt (0-1), 6' Van Den Brandt (0-2), 23' Criel (1-2), 69' Flebus (2-2), 86' El Jattari (3-2), 88' Neeus (3-3).


In de regionale oefentour van Antwerp van deze zomer was aanvankelijk een bezoek aan het Jef Mermans Stadion in Merksem ingepland. Trainer Gevaert blijkt zich echter niet veel van heilige huisjes aan te trekken, en naast hiet niet verderzetten van de traditionele UK-trips werd ook de friendly op City Pirates geannuleerd. Fysiospecialist Gevaert wilde immers liever niet op kunstgras aantreden. Ook de bekercampagne van de Stadspiraten bood geen mogelijkheid tot bezoek, Brasschaat had Merksem al in de eerste ronde verrast. Het eveneens snel uitgeschakelde Lyra kwam echter op bezoek voor een oefenpot die naadloos in de persoonlijke planning paste.


Merksem had van bij de start het initiatief maar de eerste twee uitjes van Lyra op de helft van de City Pirates leverden evenveel doelpunten op. De thuisploeg, nog steeds met Verbiest en Van Dooren achteraan, bleef geduldig rondspelen en klom met één doelpunt voor en twee na de rust op voorsprong. Het tiental Lyrafans, waarvan twee uitgedost met sjaal en trommel, kon toch nog een late gelijkmaker op vrijetrap bejubelen. Deze zagen we vanuit de kantine, waar met een Jack Sparrowstandbeeld, piratenvlaggen en zelfs een levende papegaai het hele piratenimago wat overdreven wordt beleefd. Met een verjaardagsdrink in de Koekenstad eindigde de avond.

Geen opmerkingen: