donderdag 16 juli 2015

R Antwerp FC v KV Kortrijk (14/07/2015)

R Antwerp FC
- KV Kortrijk
0 - 1
(0 - 1)
Vriendschappelijk - # 4
Di 14/07/2015 - 19:30
De Bosuil
- Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 5 947 (35)
Doelpunten:
12' Chevalier (0-1).

Voor de tweede keer in een week tijd mocht de Bosuil zich verheugen in de komst van een eersteklasser. Na PO1-kandidaat KV Mechelen stond met KV Kortrijk een échte PO1-ploeg op de mat. Geen streekderby en ook weinig uitfans, waardoor de opkomst binnen de perken bleef. Zesduizend blijft voor een oefenwedstrijd een zeer respectabel aantal naar Belgische normen, en zeker na de pauze mocht de sfeer gezien worden, toen de regelmatig de gehele Tribune 2 zich aan het zingen (en dansen) zette.


De drie dozijn fans in het uitvak lieten zich niet tot dergelijke 'excessen' verleiden. Nochtans was daar wel reden toe. De ene KV is de andere niet, en na het stugge maar inspiratieloze Mechelse blok legden de Kortrijkse Kerels vlot combinatievoetbal op de mat. Na een onzekere interventie van Debaty scoorde Chevalier al snel de 0-1. Ook nadien moest de Great Old achter de feiten aanlopen, maar op karakter wist Antwerp Kortrijk van al te veel grote kansen te houden.


Vanuit een experimentele 3-5-2 kon Antwerp zelf weinig creëren, af en toe schakelde RAFC vinnig om maar in de buurt van het Kortrijkdoel ontbrak de precisie om echt gevaarlijk te worden.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: