vrijdag 12 december 2014

Standard Liège v Feyenoord R'dam (11/12/14)

R. Standard de Liège
- Feyenoord Rotterdam
0 - 3
(0 - 1)
Europa League
- Groep G Speeldag 6
Do 11/12/2014 - 21:05
Stade Maurice Dufrasne
- Liège-Sclessin (BE)
Toeschouwers - 11 913 (1 700)
Doelpunten:
16' Toornstra (0-1), 60' Boëtius (0-2), 89' Manu (0-3).

Net als enkele jaren geleden besloten we een thuiswedstrijd van Standard in de Europabeker bij te wonen. Destijds belandden we nog in het bezoekersvak toen Sampdoria op bezoek kwam. Deze keer was het aan Feyenoord. Na wat esbattementen in de heenwedstrijd gingen de duimschroeven aan op veiligheidsvlak, de uitfans dienden zich naar een combi te schikken. Dankzij onze connecties ging het voor de eerste keer op Sclessin richting thuisvakken. We kwamen terecht op de benedenring van Tribune 2, de losstaande tribune langs de lijn, in de buurt van de Feyenoordaanhang.

Sclessin presenteerde zich zoals we het kennen van de recente bekerbezoeken van Antwerp. Standard was al uitgeschakeld en er was dan ook slechts een zeer beperkte schare Luikenaars opgedaagd. De officieel aangegeven 11 913 leek ons nog overdreven. Feyenoord vulde dan weer de twee uitvakken en had met name op onze tribune nog een behoorlijke losse aanhang. Op de bovenverdieping zaten ze gegroepeerd, wat tot wat onrust en inzet van een cordon stewards leidde. Bij ons zaten ze wat meer verspreid, en bleef alles dan ook rustig.

Aan Standardzijde pakte een kleine kop Ultras Inferno nog uit met fakkels waarvan een deel het veld haalde. Later zakte de sfeer ineen tot een beperkte gemotiveerde kern die we op onze plaatsen nauwelijks hoorden. De Rotterdammers zongen regelmatig massaal, maar vielen al snel in herhaling en bij gebrek aan tegenstand ebden ook bij hen de decibels langzaam weg, tot de score in de slotfase alsnog opliep en de zekere zege gevierd werd. Op het veld had de wedstrijd weinig om het lijf, Feyenoord had geen kind aan de gelegenheidsthuisploeg en won zonder door te moeten drukken dik en verdiend.

Aan de cafés achter de spionkop groepeerde een strakke groep jongere thuisfans die volgens bronnen de opgetrommelde ordediensten nog wat werk zouden geven. Wij bolden intussen vlotjes weg uit de Vurige Stede en stonden via Olen omstreeks 00:40 weer op het thuisfront.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: