dinsdag 28 oktober 2014

TEMPO Overijse v R. Antwerp FC (17/08/2014)

TEMPO Overijse- R. Antwerp FC
1 - 1
(1 - 0)
Verlengingen:
1 - 2
(1 - 1)
Cofidis Cup (Beker van België)
- Ronde 4
Zo 17/08/2014 - 16:00
Begijnhofstadion
- Overijse (BE)
Toeschouwers - 800 (400)
Doelpunten:
17' Vander Elst (1-0), 44' Khiter (1-1), 97' Owusu (1-2).

De eerste bekerwedstrijd van deze campagne voerde Antwerp naar de Druivenstreek. Uit een Brabants onderonsje met Diegem was vierdeklasser Overijse als winnaar uit de bus gekomen. TEMPO besloot het thuisvoordeel te behouden en dus trok de Roodwitte karavaan naar het Begijnhofstadion. Maakte ons voor deze gelegenheid niet zo heel veel uit, afgelopen seizoen waren we hier immers ook al ter ere van het bekerbezoek van Racing Mechelen.


Na een moeilijke eerste helft nam RAFC vanaf minuut 35 de wedstrijd kordaat in handen. Het was ook nodig want TEMPO was na een dik kwartier op voorsprong gekomen. Khiter stelde op een ideaal moment vlak voor de rust gelijk. Na de pauze bleek met name de vinnige Limbombé een gesel voor de stevige maar statige lokale verdedigers. De vele kansen bleven echter onbenut en Antwerp leek nog lastige verlengingen tegemoet te gaan toen Brondeel na een merkwaardige akkefiet rood kreeg van een aanstellerige arbiter.


In de verlengingen kwam Overijse echter amper in de buurt van gelegenheidsgoalie Dom, terwijl Owusu scoorde wat later de beslissende treffer bleek te worden. Op de tribunes een degelijke opkomst van wie zowat de helft Sinjoren. Op een druilerige, herfstachtige zondagmiddag leek sfeer maken bij geen van beide supporterskernen hoog op de agenda te staan. Hoofdzaak kwalificatie, met een taaie thuismatch tegen Seraing United in de volgende ronde op de kalender.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: