woensdag 22 oktober 2014

SC Paderborn 07 v Everton FC (09/08/2014)

SC Paderborn 07
- Everton FC
3 - 1
(1 - 1)
Vriendschappelijk - ***
Za 09/08/2014 - 16:00
Benteler Arena - Paderborn (DE)
Toeschouwers - 6 652 (600)
Doelpunten:
12' Long (0-1), 14' Stoppelkamp (1-1 pen), 68' Ducksch (2-1), 76' Brückner (3-1).


Door een turngala in het stadion kon Tubize dit weekend Antwerp niet ontvangen in het kader van de tweede competitiespeeldag. Een leuk alternatief vonden we in Paderborn. De lokale SC, ontstaan in 1985 uit een fusie en tot de huidige naam hernoemd in 1997, luisterde de fandag op met een prestigieuze friendly tegen 'the People's Club' uit Liverpool, Everton FC. Na een vlotte rit haalden we bij het stadion kaartjes op, waarop een korte verkenning van het zonnige stadscentrum volgde.

SC Paderborn 07 bestaat in huidige vorm sinds 1985, toen SV Neuhaus en TuS Sennelager de krachten bundelden tot TuS Schloß Neuhaus. Na de naamswijziging begon de club aan een trage opmars. Het tweedeklassestatuut leek gevestigd te worden, maar de promotie naar de Bundesliga van afgelopen lente kwam toch verrassend. Stadiongewijs is de ten westen van de stad gelegen arena modern en compact in Nederlandse stijl, maar valt het in de Bundesliga met name door de capaciteit van amper 15 000 toch uit de toon.


Everton voorstellen is een open deur intrappen. Hoewel in de schaduw van de buren van Liverpool, mag ook Everton als een gevestigde Engelse subtopper gelden, met een behoorlijk palmares en ook een stevige aanhang als bewijs. Hoewel de Toffees komend seizoen in de Europa League aantreden, daagden wel 600 aanhangers op, al werd hun aantal aangedikt door Duitse en vermoedelijk ook Belgische aanhangers. Het vak liet zich aanvankelijk geregeld horen, maar viel stil en genoot nadien vooral van weer en catering.

Een vroege Engelse voorsprong werd vanop de stip vrijwel meteen weggevaagd. Met name in de tweede helft leek de thuisploeg toch wat gretiger en de 3-1 winst was dan ook verdiend te noemen. Beide koptribunes bestaan volledig uit staanplaatsen, en die van de thuisaanhang meldde zich af en toe te woord met generische Duitse stadionschlagers. Toch moeten we met alle respect voor het goede bestuurlijke werk, stellen dat Paderborn op het eerste zicht geen verrijking voor de Bundesliga zal vormen.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: