maandag 20 oktober 2014

RFC Tilleur v RFC de Liège (18/10/14)

RFC Tilleur
- RFC de Liège
3 - 2
(1 - 0)
Vierde Klasse D
- Speeldag 9
Za 18/10/2014 - 15:00
Stade Buraufosse
- Saint-Nicolas (BE)
Toeschouwers - 2 500 (1 200)
Doelpunten:
43' (1-0), 57' Henke (1-1), 59' (2-1), 63' (3-1), 90' Legros (3-2 pen).

Wegens de concurrentie van Standard op zondag, werd de kleine Luikse klassieker tussen Tilleur en Liège naar de ongewone zaterdagnamiddag gezet. Bij heerlijk nazomerweer leuke omstandigheden in de Chaudron de la Sorcière, zoals het Stade Buraufosse in de volksmond heet. Het oude Tilleur fusioneerde in de jaren negentig met Club Luik. Later nam de fusieploeg de naam RFC de Liège aan, waarna nostalgici uit Tilleur een nieuwe club oprichtten. Na fusies met eerst CS Saint-Gilles en afgelopen zomer Cité Sport uit Grâce-Hollogne, nam Tilleur de oude clubnaam weer aan.

De ploeg speelt in het fraaie Stade Buraufosse in het Luikse voorstadje Saint-Nicolas. Hier passeert jaarlijks La Doyenne, en het stadion ligt dan ook in een heuvelachtige woonwijk gekneld. Op een bresje ter hoogte van de spelerstunnel na, staat het stadion nog overeind in de oorspronkelijke kuipvorm, die wat aan het oude Tivoli van Alemannia Aachen doet denken. De lange kanten zijn overdekt met zitplaatsen aan de ene kant en staanplaatsen ertegenover. Achter de doelen onoverdekte staanplaatsen met aan één kant een sociokantine erachter, de indrukwekkend hoge overzijde is niet meer toegankelijk.
 
Luik had de volledige overdekte staantribune gekregen en vulde deze meer dan behoorlijk. Alles bij mekaar was zowat de helft van de opgedaagde toeschouwers de bezoekers genegen. Luik domineerde ook op het veld en kreeg de betere kansen, maar het was Tilleur dat kort voor de rust scoorde. Na de pauze stelde Luik gelijk, maar vijf stormachtige minuten later lag de wedstrijd bij 3-1 in een beslissende plooi. Tilleur liet de bezoekers komen maar was met ex-Luikenaar Penga de gevaarlijkste ploeg. Sfeergewijs was de zege voor Luik, al stierven de gezangen na de 3-1 wat uit.
 
Ook een late 3-2 kon de pret niet drukken en de thuisfans, bij wie her en der Standardtattoos waren te ontwaren, vierden enthousiast de zege. Na een laatste biertje legden we nog een doorkijkje op Sclessin op de gevoelige plaat vast en kon de rit naar de Bosuil aangevat worden.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: