dinsdag 7 oktober 2014

R. Antwerp FC v White Star Bruxelles (05/10/2014)

R. Antwerp FC
- R. White Star Bruxelles
1 - 1
(0 - 0)
Proximus League (Tweede Klasse) - Speeldag 10
Zo 05/10/2014 - 15:00
De Bosuil
- Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 6 000 (19)
Doelpunten:
56' Khiter (1-0), 90' Traoré (1-1).

De ontluisterende bekereliminatie tegen Zulte-Waregem, en de erop gevolgde nederlaag op Stayen, liet voor het eerst dit seizoen sporen na op de tribunes. Op de onpopulaire zondag, tegen het weinig aantrekkelijke White Star en bij slecht weer maakte het toeschouwersaantal een neusduikje. In samenwerking met een biermerk dat ons oprichtingsjaar deelt, probeerde RAFC met een happy hour extra volk te lokken, wij betaalden alleszinds liever voor drinkbare pils in de pub.


Antwerp ontsnapte al snel aan een achterstand toen Kone de lat deed daveren. Dat was het voor langere tijd ook wel wat de Brusselaars betreft. Tegen de schoppersploeg uit de hoofdstad parkeerde Antwerp zich op het aanvallend vlak, met evenwel weinig kansen tot gevolg. De beste was nog voor Dom die naast een leeg doel schoof. Na de rust leek het dan toch te gaan lukken met een doelpunt van Khiter, snel gevolgd door een rode kaart bij de bezoekers.


Antwerp verkwanselde doelrijpe kansen en kreeg in blessuretijd het deksel op de neus via Traoré. Aan dit doelpunt hing wel een stevige buitenspelwalm die nog werd versterkt door een linesman die in recordtijd de spelerstunnel opzocht terwijl zijn collega's in de middencirkel de spelers gingen groeten. Van over de 90 minuten overwegend stille Bosuiltribunes daalde inmiddels een fluitconcert neer dat eerder de spelers dan de arbitrage leek te betreffen. De speeltijd lijkt alleszinds definitief over.

Geen opmerkingen: