maandag 27 oktober 2014

MSV Duisburg v Dynamo Dresden (25/10/14)

MSV Duisburg
- SG Dynamo Dresden
0 - 0
(0 - 0)
3. Liga
- Speeldag 15
Za 25/10/2014 - 14:00
MSV-Arena
- Duisburg-Neudorf (DE)
Toeschouwers - 13 720 (1 300)
Doelpunten:
-

Voor de tweede keer alweer dit seizoen trokken we naar Duisburg. Vandaag was met Dynamo Dresden het mogelijk aantrekkelijkste uitvak van het seizoen aanwezig. Al vóór de aftrap waren de sportievelingen aan Dynamozijde uit hun vak gebroken om op de tribune de confrontatie te zoeken met de thuisaanhangers. De politie kreeg de situatie onder controle en bouwde een buffer van aanzienlijke omvang tussen de supportersfracties, niet zo moeilijk aangezien de arena niet eens halfvol liep vandaag.

Ook uit Dresden was niet de verhoopte invasie op gang gekomen, maar dertienhonderd bij een trip van 520 kilometer mag toch de moeite genoemd worden. Het vak drilde het repertoire af en werd daarbij enkele keren indrukwekkend luid. De tweede helft vlakte het wat af en in de slotfase was een wedstrijdgeorienteerde support misschien meer aangewezen dan het ultragedreun waarop we getrakteerd werden. De Duisburgkurve, die op een paar honderd roepers na eerder stil was gebleven, rechtte wel de rug in de slotfase.

Op het veld was het ook eerder magerkost die geboden werd. Ook uit een bijna volledige speelhelft in overtal haalde Dynamo geen voordeel, al was een uitzege op basis van de tweede helft niet gestolen geweest. Bij een lichte penaltyclaim en een onterecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt waren de Sachsen nog het dichtst bij de overwinning. De Zebra's werden er door hun publiek in de slotminuten doorheen gesleurd. We slaagden er nog in kaarten te fixen voor het bekerduel Duisburg v Köln en waagden ons aan een door files vertraagde thuisrit.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: