dinsdag 28 oktober 2014

MSV Duisburg v 1.FC Nürnberg VfL (15/08/2014)

MSV Duisburg
- 1.FC Nürnberg VfL
1 - 0
(1 - 0)
DFB-Pokal - Ronde 1
Vr 15/08/2014 - 20:00
MSV-Arena - Duisburg-Neudorf (DE)
Toeschouwers - 18 108 (2 000)
Doelpunten:
11' Janjic (1-0 pen).

In de eerste ronde van de Duitse beker dienden zich een paar smakelijke affiches in de regio Rhein/Ruhr aan. Onze keuze viel op Moederkesdag op MSV Duisburg v 1.FC Nürnberg. We namen een vroege start op de feestdag, parkeerden aan het stadion en brachten de tickets in orde, en namen vervolgens de tram naar de stationsbuurt in het stadscentrum. Bij donkergrauwe lucht en miezerige druilregen was de drukte daar te overzien, we belandden in een kroegje waar we aan de klap geraakten met twee uitfans.


Na de gezellige kennismaking trokken we naar het stadion, waar we onze plaatsen vonden op de tweede ring langs de zijlijn, niet ver van de staankop van de thuisaanhangers. Aangenaam verrast waren we door de opkomst van de Nürnbergers, die een tweeduizend fans in hun zog hadden en zich ook de hele wedstrijd lieten horen. Der Club is dan ook een echte traditieclub, was lang de Duitse rekordmeister en kan met 9 stuks nog altijd de meeste landstitels voorleggen na Bayern München.


Ook over de thuisfans geen klachten. Na de licentieperikelen en de gedwongen degradatie van afgelopen seizoen is de binding tussen club en fans wat fanatieker geworden, met de zege in de provinciale Niederrheinbeker voor ruim 24 000 toeschouwers als climax. Vandaag konden de Zebra's zich optrekken aan de vroege voorsprong die met succes werd verdedigd. Met name in het laatste kwart van de wedstrijd waren zowat alle zestienduizend thuisfans bij de aanmoedigingen betrokken.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: