woensdag 29 oktober 2014

MSV Duisburg v 1.FC Köln (28/10/14)

MSV Duisburg
- 1.FC Köln
0 - 0
(0 - 0)
Verlengingen:
0 - 0
(0 - 0)
Strafschoppen:
1 - 4
DFB-Pokal - Ronde 2
Di 28/10/2014 - 20:30
MSV-Arena
- Duisburg-Neudorf (DE)
Toeschouwers - 30 600 (5 500)
Doelpunten:
-
Stafschoppen:
Lehmann (0-1), Grote (X), Vogt (0-2), Janjic (X), Wimmer (0-3), Feltscher (1-3), Matuschyk (1-4).

Amper drie dagen na het vorige bezoek bolden we alweer naar Duisburg-Neudorf. De Zebra's van MSV namen het in de tweede ronde van de beker in een Rheinderby op tegen 1.FC Köln. Door de herfstvakantie geen problemen in de Belgische etappe van de reis en ook de passages door Nederland en Duitsland verliepen al bij al vlot. Zo stonden we ruim op tijd in Duisburg. Na wat rondlopen vonden we dan het complex van de lokale Kreisklasser FC Taxi. De kantine van dit kleine clubje is een populaire trekpleister, zo was ons eerder in het seizoen door twee Nürnbergsupporters gemeld. De kantine was dan ook gezellig vol met mensen, hoempamuziek en goedkope König Pilsener.

De omstandigheden waren wat anders dan bij de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag. Met het dubbel aan thuisfans en zelfs het vierdubbel aan bezoekers was de Arena met 30 600 toeschouwers voor het eerst sinds jaren uitverkocht. De ruim vijfduizend Keulenaars kregen de onderring achter doel en ook hierboven en -naast waren vele plukjes roodwit te vinden. Na een intro met groot doek aan thuiszijde en bengalen en rook in het uitvak, was de sfeer oke met leuke pieken in de slotfase en de verlengingen, toen zowel kant Duisburg als Köln de gezangen collectief werden gedragen. Ook op ons plekje was het gezellig met de kleurrijke locals.

Ondanks een vierde opeenvolgende 0-0 kon de wedstrijd van vandaag wél boeien. Een clash van stijlen tussen een technisch onderlegd FC en wilskrachtige MSV'ers met gelijkopgaand resultaat. Na een rode kaart rond het uur kreeg Köln een taaie slotfase voorgeschoteld. Duisburg kon druk ontwikkelen, maar de grootste kans viel wel aan de overzijde toen Köln op een zeldzame uitbraak de paal trof. Met een wrange blik op de wekker volgden strafschoppen, waarin specialist Ratajczak dit keer niet één pingel kon tegenhouden en de Zebra's hun eerste drie pogingen misten. In en rond het stadion bleef het nog een tijd onrustig, midden in de nacht eindigde onze trip in Ekeren.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht

- Groundlist

Geen opmerkingen: