dinsdag 21 oktober 2014

Luton Town FC v R Antwerp FC (26/07/2014)

Luton Town FC
- R Antwerp FC
4 - 0
(1 - 0)
Vriendschappelijk - # 9
Za 26/07/2014 - 15:00
Kenilworth Road
- Luton (UK)
Toeschouwers - 3 199 (802)
Doelpunten:
6' Lacey (1-0), 63' Benson (2-0), 79' Lafayette (3-0), 86' Lawless (4-0).


Bijna werd de mooie traditie van oefenwedstrijden over het kanaal dit jaar onderbroken. Het was maar door de inzet, zelfs financieel, van supportersorganisatie ACT as 1 dat de trip naar Luton op de kalender kwam. Vroeg op de matchdag vertrokken we vanuit Kapellen, om halverwege de voormiddag al in Leyton, Londen te staan. Na een toast op een aanstaand vaderschap konden we bij opperstebest zomerweer de treinreis naar Luton aanvatten. Via Overground, Tube en een vervangende busdienst geraakten we in St.Pancras, vanwaar het nog maar een twintigtal minuten bollen was naar het industriestadje.

De slechte naam van Luton kwam alvast voor de wedstrijd niet bepaald tot uiting. Weliswaar veel beton maar een aangename winkeldrukte en aanwezige maar sympathieke locals in de pubs. Voor de laatste inpilssessie besloten we gehoor te geven aan de oproep van de organisatoren van Act as 1 en naar de afgehuurde Bar 32 te trekken. Enkele honderden fans hadden daar de pub en de straat ingenomen, onder het goedkeurend oog van de Old Bill die het wagenverkeer omleidde en verder met genoegen liet begaan. Volgde nog de stilaan habituele mars naar het stadion, die veel bekijks trok vanuit de terraced houses in de wijken om Kenilworth Road.


Het stadion van Luton ligt ingekneld tussen de woningen op een manier waar ze zelfs in Engeland nog U tegen zeggen. Zo loopt de ingang van het bezoekersvak langs een poort in een rijhuis, waarna men de trappen beklimt naar de bovenkant van de tribune tussen de achtertuintjes van de omwonenden door. In de stijl van Bristol City is het bezoekersvak compact en gemaakt om sfeer te brengen en vast te houden. Achter het andere doel een grotere koptribune, daarnaast nog een vreemde hoofdtribune met knik en aan de andere zijde het minpunt, een veredelde veranda met over de hele lengte boxes met slechts een paar zitrijen ervoor.

De talrijk opgekomen Antwerpaanhang zette het bekende repertoire in, maar werd door een plukje thuisfans op de hoofdtribune naast het uitvak behoorlijk van antwoord gediend. Ze lieten zich inspireren door de vroege voorsprong en ook het verdere verloop van de wedstrijd nodigde niet tot sfeer uit bij de bezoekers. Tegen een door visumissues gedecimeerd Antwerp was Luton immers volledig baas, en de Hatters wonnen uiteindelijk met vlotte 4-0 cijfers. Na een pauze in de late eerste en vroege tweede helft kwamen de Sinjoren dan toch in Scheißegalmodus, met een indrukwekkende Taste of Summer-marathon als resultaat.


Na affluiten toonden de Lutonspelers hun respect door eerst de Antwerpaanhang te gaan groeten, met een rondje wederzijds applaus tussen de spelers en fans van beide ploegen tot gevolg. Na een wandeling door de wat mindere wijken van Luton zetten we in London in de Euston Flyer en nadien Soho een pu/int achter een korte maar krachtige trip.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: