vrijdag 24 oktober 2014

Lille OSC v Everton FC (23/10/14)

Lille OSC
- Everton FC
0 - 0
(0 - 0)
Europa League
- Groep H Speeldag 3
Do 23/10/2014 - 19:00
Stade Pierre Mauroy
- Villeneuve-d'Ascq (FR)
Toeschouwers - 40 000 (6 500)
Doelpunten:
-

Na jaren zonder kregen we nu al voor de tweede keer in een paar maanden tijd een wedstrijd van Everton voor de kiezen. In de groepsfase van de Europa League kwamen de Toffees op bezoek in Rijssel. We maakten er een namiddagje van en na een inleidende pint in een Ierse pub nabij het stadion, vonden we de Evertonfans in de nabijheid van het treinstation Lille-Flandres. De vocale Engelsen trokken veel bekijks bij de smartphonedragende locals. Na een korte ontmoeting met Evertonfan Graeme besloten we richting stadion te trekken.

De Metro bleek al snel geen optie wegens overbevolkt om niet te zeggen overspoeld. Na wat rondhossen geraakten we allemaal in taxi's en nog goed op tijd stonden we aan het stadion. Sinds ons eerdere bezoek is het stadion hernoemd naar voormalig premier en burgemeester Pierre Mauroy. Rondom het stadion en met name in de buurt van de clubshop leek Vlaamsch de voertaal, met Origi, Lukaku en Mirallas waren de Rode Duivels dan ook goed vertegenwoordigd in de beide clubs. We namen onze plaatsen in in de VIP-ring, waar we uitzonderlijk ons voordeel deden met hostessen, pluchen zetels en weinig volk aan de toog.

Aan thuiszijde was het stadion goed gevuld, al bleef de stemmingskern net zoals vorige keer beperkt tot een goede duizend man achter doel. Deze lieten zich regelmatig gelden zonder veel indruk te maken, de overige tribunes stemden maar zeer sporadisch mee in. De Engelsen maakten vooral indruk door hun aantal, met een uitverkochte allocatie van 5 274 en nog vele losse plukjes in de aanpalende vakken. Naar gewoonte had de drank al haar tol geëist en hadden ze hun beste cartouchen in de pubs in het stadscentrum verschoten. Toch zorgden de weinige collectieve gezangen voor kippevel.

De wedstrijd deed alleszinds niet al te veel om tot een zinderende sfeer bij te dragen. Hoewel op behoorlijk niveau gevoerd kwamen er amper kansen. Lille was de betere ploeg in de eerste helft, na de pauze kwam meer druk van Everton. Origi viel regelmatig op met een fraaie passeerbeweging, Lukaku viel ok in bij de blauwwitten. Doelpunten kwamen er niet en hingen ook op geen enkel moment echt in de lucht. Na nog een korte foto- en portretsessie gingen we terug naar de Ierse pub waar de dag was begonnen. Nu wel veel volk, na een swifte laatste pint stonden we rond elven weer in 't (Groot-)Stad.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: