woensdag 24 september 2014

Willem II v NAC Breda (19/09/2014)

Willem II
- NAC Breda
2 - 1
(1 - 1)
Eredivisie - Speeldag 5
Vr 19/09/2015 - 20:00
Koning Willem II Stadion
- Tilburg (NL)
Toeschouwers - 13 602 (500)
Doelpunten:
13' Sahar (1-0), 42' Matič (1-1), 90+1' Braber (2-1).


Het derde bezoek aan Willem II in Tilburg zou een knaller gaan worden. Vandaag kwam immers het op de kop 102-jarige NAC Breda op bezoek, voor de derby van het westen van Noord-Brabant. Het leverde een bijna vol stadion op, waaronder ook een klein, maar vermoedelijk uitverkocht, vak bezoekers. Een hitsige sfeer was gegarandeerd, het bezoekersvak in Tilburg ligt immers tussen de spionkop achter doel en het vak van de harde kern langs de lijn.


We zouden niet bedrogen uitkomen. De spionkop pakte uit met een groot doek en enkele bengalen. Vanuit het harde kern vak werd vuurwerk op het geld gegooid en begonnen kort na de aftrap de eerste esbattementen in de gracht. De NAC-fans waren behoorlijk hermetisch afgesloten in hun hoek, en luisterden het wedstrijdbegin op met wat vlagvertoon. Tilburg opende al vroeg de score, met een sterker wordend NAC dat nog voor de rust gelijkstelde.


Na de pauze zakte het vertoon wat in evenals het animo op de tribunes. De eerste helft was de sfeer behoorlijk sterk geweest, telkens aangevuurd door de ploeg die laatst had gescoord. Toch werden we nog één keer op een feestorkaan getrakteerd, toen Willem II bij het ingaan van de blessuretijd de winner scoorde. De King Side vierde uitvoerig. De derde helft lieten we voor wat het was, ruim vóór middernacht stond onze wagenbezetting van vijf (waaronder een Engelsman) weer in het Antwerpse.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: