maandag 15 september 2014

KVW Zaventem v R. Antwerp FC (14/09/2014)

KV Woluwe-Zaventem
- R. Antwerp FC
0 - 2
(0 - 0)
Proximus League (Tweede Klasse) - Speeldag 7
Zo 14/09/2014 - 15:00
Gemeentelijk Sportstadion
- Zaventem (BE)
Toeschouwers - 950 (320)
Doelpunten:
53' Dom (0-1), 86' Owusu (0-2).

Na de oefenwedstrijd van een paar jaar geleden, mocht Antwerp voor de tweede keer in de geschiedenis opdraven voor een wedstrijd in het Gemeentelijk Sportstadion van (Woluwe-)Zaventem. Sinds het laatste bezoek is het stadion aan de vroeger enige bebouwde zijde uitgebreid met een extra zittribune. Achter één van de doelen werd een veredelde noodtribune met een deel zit- en overwegend staanplaatsen voor de bezoekers opgetrokken. Hier mochten de combigangers uit Antwerpen vandaag plaatsnemen.


Antwerp stond na de resultaten van zaterdag voorlaatst en dus met het mes op de keel. Met de matige start gekoppeld aan de combiregeling waren slechts een goede driehonderd Roodwitten langs de E19 meegereisd. Antwerp liet zich niet aftroeven en legde de promovendus z'n wil op. Waar vorige wedstrijden kort na rust het deksel op de neus volgde, kwam Antwerp nu op voorsprong via Dom. Zaventem kon daar enkel een bal op de lat tegenover stellen. Owusu schoot in de slotfase, die een smetje kreeg door een rode kaart voor Omolo, de verdiende zege veilig.


Geholpen door het matchverloop toonde de kleine Antwerpdelegatie in het bezoekersvak zich weliswaar weinig creatief maar wel zanglustig. We hebben in ons langdurig verblijf in tweede klasse al veel meegemaakt, maar het thuispubliek speelde het klaar zich letterlijk geen enkele keer verstaanbaar te maken, wat in de herinnering toch een unicum lijkt. Enkel bij het achtergrondlawaai van de op de nationale luchthaven opstijgende en landende vliegtuigen kwam er rumoer in het stadion.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: