vrijdag 5 september 2014

CS Fola Esch v IFK Göteborg (10/07/2014)

CS Fola Esch
- IFK Göteborg
0 - 2
(0 - 0)
Europa League - Voorronde 1 Terug
Do 10/07/2014 - 19:00
Stade Josy Barthel
- Lëtzebuerg (LU)
Toeschouwers - 1 516 (300)
Doelpunten:
76' Vibe (0-1), 81' Mahlangu (0-2).

Voor de eerste hopper van het seizoen mochten we naar Luxemburg. In de eerste voorronde van de Europa League nam Fola Esch het op tegen het traditierijke IFK Göteborg. Aangezien Esch-sur-Alzette geen stadion heeft dat Europacupwedstrijden mag huisvesten, week men, zoals wel vaker in het Groothertogdom, uit naar het nationale stadion Josy Barthel in de hoofdstad. Na een verrassende 0-0 in Zweden beloofde de terugwedstrijd meer spanning dan we bij de aanvankelijke tripplanning hadden verhoopt.


In Luxemburg troffen we een aangenaam zomers weertje en trokken we dan ook nog even ten aperitief de winkelstraten in. Op een groen pleintje troffen we een deel van de aanhang van de Blauw-Witte Engelen uit Zweden. De Ultras vertrokken net met de nodige toeters en bellen, de Engels getinte 'normale' aanhang pilste nog even door begeleid door de nodige gezangen. We bolden naar het stadion en verschaften ons daar zonder veel problemen tickets aan zeer democratisch tarief.


Het Stade Josy Barthel is van een klassiek model, voorzien van een atletiekpiste en volledig omzoomd door tribunes van gelijke hoogte. Enkel aan de straatzijde vinden we overkapping, de overige zijden zijn aan de elementen overgegeven. Op last van de UEFA zijn alle rangen voorzien van, overwegend lichtblauwe, zitjes. Eén kurve bleef vandaag gesloten, de Zweden kregen de halve zijlijn tegenover de hoofdtribune toebedeeld en de Luxemburgers (en hoppers) waren in de overige tribunes te vinden.


Luxemburgs vice-kampioen Fola legde een verrassend sterke wedstrijd op de mat en moest voor de Zweden zeker niet onderdoen. IFK Göteborg speelde beschamend en kon enkel op fysiek in het slotkwartier met twee snelle doelpunten het duel beslissen. Op de tribunes wonnen de havenstedelingen dan weer zonder tegenstand. Driehonderd supporters waren IFK, goed voor een karrevracht titels en bekers en ook twee UEFA Cups, achternagereisd. De Ultras zorgden voor 90 minuten steun, weliswaar met een saai repertoire.


Na de wedstrijd slaagden we er nog in een Zweed zijn sjaal af te troggelen, en met een lading bier uit de lokale tankstelle ging de terugrit vlot voorbij.

Extra:
- Fotoalbum
- Wedstrijdoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: