vrijdag 8 maart 2013

SK Sint-Niklaas v R. Antwerp FC (28/10/13)

SK Sint-Niklaas - R. Antwerp FC
1 - 2
(1 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 11
Zo 28/10/2012 - 15:00
Sportcentrum Meesterstraat - St.Niklaas-Nieuwkerken (BE)
Toeschouwers - 2 000 (1 300)
Doelpunten:
52' Van Tornhout (0-1), 64' Vandermaliere (1-1 pen), 90' Hayen (1-2).

Na de in aantal wel erg beperkte opkomsten aan Antwerpsupporters bij de lange combitrips naar Visé en Eupen, was vandaag nog eens een bescheiden legioen op pad te verwachten. Bij de zowiezo al veel kortere verplaatsing naar Nieuwkerken-Waas werd ook nog eens vrij vervoer toegestaan. Door werken aan sporen en perrons stopten jammer genoeg geen treinen tussen Berchem en Sint-Niklaas. Een grote treingroep nam dan ook de trein naar de Klaasjes met omweg langs Klein-Brabant. Wegens wat minieme en in de gazetten weer zwaar overroepen baldadigheden hield de trein een onverwacht lange tussenstop in Puurs. Wij kozen overigens in beperkt gezelschap uitzonderlijk voor een variant met privéchauffeur. Zo werd een plaatselijk kaarterslokaal omstreeks half tien de eerste stop op een vijf etappes tellende kroegentocht. Meer en meer Sinjoren kwamen toe en tegen dat het Schaap, gelegen tussen dorpskern en het voetbalterrein, de deuren opende stroomde de kroeg in geen tijd vol.

Na een krachtige indrinksessie inclusief hard liquor ging het bij fris maar aangenaam zonnig weer riching het kleine sportcomplex aan de Meesterstraat. Al leek het ons iets minder volk dan vorig jaar, toch bleek ergens halverwege tussen de duizend en vijftienhonderd man de Liefdevolle Kleuren achterna te zijn gereisd. Aan SKSN-zijde slechts zowat de helft van dat aantal, wat maakte dat Antwerp zelfs met een doorsnee zondagmiddagsfeertje zowel akoestisch als numeriek een ongecontesteerde thuiswedstrijd speelde. Op het veld was de ploeg zoals verwacht mocht worden tegen het Wase noodelftal baas. Met name Bennassar sprong echter al te slordig met de kansen om, terwijl Sint-Niklaas een doelpunt zag afgekeurd worden. Na de pauze scoorde de stilaan onvermijdelijke Van Tornhout. Ongelukkig handspel van Vermeulen leverde de lokale SK een omgezette penalty op. Diep in blessuretijd stuurde Giverin een strakke corner op het hoofd van Hayen, die de hele Antwerpfamilie in extase bracht.

De feestende massa zette zich in beweging richting bus, wagen of, zoals in ons geval, kroeg. Antwerp staat alleen derde en mag zich met affiches als Westerlo en STVV op komst eigenlijk geen misstap permitteren in de aanstaande thuiswedstrijd tegen Roeselare.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#619

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 11

Geen opmerkingen: