maandag 11 maart 2013

Hannover 96 v Dynamo Dresden (31/10/12)

Hannoverscher SV von 1896 - SG Dynamo Dresden
1 - 1
(1 - 1)
Verlengingen:
1 - 1
(1 - 1)
Strafschoppen:
5 - 4
DFB-Pokal - Ronde 2
Wo 31/10/2012 - 20:30
Niedersachsenstadion - Hannover (DE)
Toeschouwers - 30 000 (10 000)
Doelpunten:
15' Diouf (1-0), 28' Bregerie (1-1).
Stafschoppen:
Stindl (1-0), Losilla (X), Schmiedebach (2-0), Fiél (2-1), Rausch (3-1), Solga (3-2), Sobiech (X), Jungwirth (3-3), Schlaudraff (4-3), Poté (X).

Dé affiche van deze buitenlandse bekertrip stond op de woensdag gepland. Nadat we vorig jaar al hun veel beschreven passage in Dortmund mochten meemaken, was het nu aan beursstad Hannover om te kreunen onder de komst van tienduizend Dynamofans uit Dresden. Een kille matchdag werd voornamelijk op de hotelkamer gespendeerd. In de latere namiddag dan toch een kleine stadsverkenning inclusief het obligate boekenwinkelbezoek. Weinig voetbalkleuren in de shoppingwijk, Hannover was niet echt zichtbaar aanwezig en de Dynamofans hadden rendez-vous gegeven ten zuiden van het centrum om het niet-voetbalvolk van de Leinestad niet te hard tegen de haren in te strijken. De aangeschafte voetballectuur in het hotel gedropt, kon de wandeling/kroegentocht richting het voormalige Niedersachsenstadion, heden ten dage geldkozend AWD Arena genaamd, beginnen.

Hannover was speelstad op de Wereldbeker in 2006, wat de lokale grootmacht een fraai, 49 000 plaatsen tellend stadion heeft opgeleverd inclusief heden gangbare sponsornaam. De voorganger, met deels onoverdekte en ver van het veld staande tribunes, was misschien niet het gezelligste stadion, maar kan wel op behoorlijke traditie terugkijken. Ten tijde van de koude oorlog en de Berlijnse Muur was het stadion immers vaak speeloord voor de finale van de DFB-Pokal. De basislayout werd bij de renovatie behouden, maar met de toevoeging van een nauw aansluitende tweede ring en een volledige overdekking ontstond toch een arena die voldoet aan de noden van de tijd. Het stadion ligt aan de noord- of stadscentrumkant van het Hannoverse stadspark. De drankgelegenheden rondom zijn voornamelijk biergartens, maar een wandeling vanaf het station is best doenbaar en gaat meerdere kneipen voorbij.

Net zoals de Dortmunders vorig jaar, wilden ook de Hannoveraner hun stadion sfeergewijs niet zonder slag of stoot aan het invasieleger uit Sachsen overlaten. Dynamo, dat achter doel de volle bovenring en een halve benedenring vulde, pakte uit met collectieve gezangen, redelijk indrukwekkend uit tienduizend kelen. Hannover had vandaag de primeur van het eerste vuurwerk. De lokale sfeermakers zaten onder het dak van de tweede ring en bereikten zo ook snel een indrukwekkend aantal decibels. Hierbij werden ze ook gesteund door een vroege voorsprong. Dynamo scoorde nog voor de rust tegen en werd zo weer sfeerbepalend, al liet het thuispubliek zich ook nu niet helemaal onbetuigd. Met de match doofde ook de sfeer met verloop van tijd uit, eer de verlengingen iedereen weer op scherp stelden. Ook daarin werd niet meer gescoord, in de erop volgende penaltyepiloog was H96 de gelukkigere ploeg.

Na al de nodige esbattementen voor de aftrap zou de Dynamoaanhang ook na de match het stadion nog wat op stelten hebben gezet. Alleszinds weinig van gemerkt, wat wel in het oog sprong bij het verloren lopen in de straten rondom de arena was de onmiskenbare façade van een Ierse pub. Enige liters Guinness en een niet ingecalculeerde taxirit later eindigde de dag later dan verwacht.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#621

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: