vrijdag 8 maart 2013

E. Braunschweig v SC Freiburg (30/10/12)

Braunschweiger TSV Eintracht - SC Freiburg
0 - 2
(0 - 1)
DFB-Pokal
- Ronde 2
Di 30/10/2012 - 19:00
Eintracht-Stadion - Braunschweig (DE)
Toeschouwers - 20 167 (400)
Doelpunten:
1' Caligiuri (0-1), 84' Flum (0-2).

Als alternatief programma voor een weekje zon, zee en strand werd een driedaagse bekertrip in Duitsland en Nederland ingepland. Eerste stop was Braunschweig. De treintrip, met overstappen in Rotterdam en Amersfoort, verliep ondanks een onverwachte extra stop in het Belgische Essen gesmeerd. Zo bolde de trein met hoop en al een paar minuten vertraging in de vroege namiddag binnen in Hannover Hauptbahnhof. Na het inchecken en wat opfrissen ging het meteen verder naar eerste reisdoel Braunschweig, een drie kwartier verderop. In het centrum troffen we een groot plein dat zowat het shoppinghart van de stad bleek te zijn, met enkele winkelcentra. Met wat voetballectuur onder de arm zorgde een kroegje op het plein voor verfrissing. Het bleek een op de schlagermuziek na behoorlijk gezellig fankroegje van de lokale Eintracht te zijn, een goede pleisterplaats voor de rest van de namiddag.

Na een behoorlijke wandeling tussen Eintrachtfans en van supporters barstende trams dook het stadion op. Gelegen aan een behoorlijk drukke baan met her en der drankgelegenheden, zowat het dichtste dat men bij onze Oosterburen bij een gezellige voetbalsetting kan komen. Voor vandaag was een kaartje in het bezoekersvak een noodoplossing aangezien de thuisvakken uitverkocht waren. Zowat driekwart van het bezoekende zitvak was bevolkt door Braunschweiger, Freiburg kreeg enkel het stavak geheel voor zich. Het stadion aan de Hamburger Strasse heeft zelfs na recente renovaties z'n atletiekpiste behouden. Verder een hoofdtribune en erop aansluitend drie iets kleinere overdekte stands van gelijke hoogte, die rond de piste swingen. Achter één doel bestaat de kurve volledig uit staanplaatsen voor thuisfans, uitfans krijgen een staan- en zitvak in de hoek van de andere kurve. Vier overhellende lichtmasten maken het plaatje af.

De Braunschweiger TSV Eintracht von 1895 is een authentieke traditieclub, die reeds bij de eerste stappen van het Duitse competitievoetbal prominent aanwezig was en veel vergeefse gooien naar de titel deed. Ook in de beginjaren van de Bundesliga was Eintracht van de partij, in de periode waarin Bayern München zich nog moest vestigen aan de top van de prikorde haalden de Niedersachsen in 1967 alsnog de titel. Doorheen de zeventiger en tachtiger jaren was Braunschweig een vaste naam in de Bundesliga, vooraleer de ploeg afgleed naar een donkere periode in derde klasse in de nineties. Nu blijkt de ploeg een renaissance te beleven, waarvan de leidersplaats in de Tweede Bundesliga en een immer met ca. twintigduizend fans gevuld stadion getuigen. De bezoekers hebben een minder florissante geschiedenis, midden de negentiger jaren kwam SC Freiburg op en is sindsdien een regelmatige verschijning in eerste.

Ook vandaag mocht Eintracht Braunschweig net geen 20 000 verwachtingsvolle fans begroeten. Een aantal dat ze wel haalden met dank aan de enkele honderden meegereisde Freiburgers die de lange reis van aan de Zwitserse grens hadden aangevat. De aanvangssfeer werd al snel gefnuikt toen de bezoekers bij hun eerste aanval de Braunschweigverdediging uit elkaar reten en vlotjes afwerkten. De ultras in het bezoekersvak maakten er een 90-minuten-sfeertje van. Hetzelfde deden ook hun thuistegenhangers, maar teleurstellend genoeg kregen ze amper hun kurvegenoten mee, laat staan de fans op de andere tribunes. Hadden we toch wel een pak meer van verwacht. Hun ploeg legde wel veel enthousiasme op de mat, maar slechts bij een drukperiode bij aanvang van de tweede time ging het publiek af en toe massaal mee. Een tiental minuten voor tijd sneed Freiburg wéér zeer vlot door de verdediging voor de beslissing, 0-2.

Terwijl de exodus al na de 0-2 was begonnen, bleven we nog even achter voor een fotosessie met de lichtmasten. Nadien maar meteen besloten richting station te wandelen in de hoop snel een trein te hebben en misschien nog wat samenvattingen van andere matchen mee te pikken op tv. Een BK deed de wachttijd snel voorbijgaan en kort na elven stond de hoteltv op ARD.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#620

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: