zaterdag 20 oktober 2012

Rot-Weiss Essen v SC Wiedenbrück (19/10/12)

Rot-Weiss Essen - SC Wiedenbrück 2000
0 - 0
(0 - 0)
Regionalliga West
- Speeldag 12
Vr 19/10/2012 - 19:30
Stadion Essen - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers - 8 222 (20)
Doelpunten:
-

De vrijdagavond besloten we op te vullen met een eerste Flutlichtspielbezoek aan het nieuwe stadion van RW Essen. Met een volle wagenbezetting geraakten we op kort oponthoud in de bekende knelpunten Antwerpen en Eindhoven na, vlot doorheen de avondspits. Kort voor de aftrap stonden we aan de loketten, de reisgezellen moesten zich jammer genoeg tevreden stellen met zitplaatsen aan toch wel stevige 23€. RWE kon bij het betreden van het veld SC Wiedenbrück in de ogen kijken. De blauwzwarten uit Westfalen ontstonden in 2000 na een fusie tussen de lokale verenigingen Eintracht en Westfalia. In de Regionalliga West waren ze na een slechte start stilaan in gang gesloten en hadden ze zo 11 punten vergaard.

We kunnen meteen stellen dat het wedstrijdbezoek een duidelijk betere indruk naliet dan de première tegen Düsseldorf anderhalve maand eerder. Lag het aan de avondwedstrijd of het verloop van de match ? Alleszinds greep RWE de bezoekers van bij het begin bij de keel. Met Barcelonamatig baloverwicht, vloeiend voetbal en kansen wisten de spitsen echter geen blijf. Scoren was het enige probleem, de bezoekers mikten op een paar messcherpe counters die ook niets opleverden. Op de tribunes, die overigens niet door herkenbare Wiedenbrückers werden bevolkt, maakten de fans er dankzij het enthousiaste spel van hun ploeg een leuk sfeertje van, dat niet enkel door de Ultras maar regelmatig ook door de gehele Rahntribune gedragen werd.

Na een kleine fotosessie met ook de snel groeiende staantribune, besloten we in het Hafenstübchen met enkele flessen Stauder. Volgende week wacht RWE de moeilijke verplaatsing naar leider Viktoria Köln.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#617

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: