woensdag 10 oktober 2012

RBD Borinage v R. Antwerp FC (07/10/12)

RBD Borinage - R. Antwerp FC
0 - 0
(0 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 8
Zo 07/10/2012 - 15:00
Stade Robert Urbain (La Vedette) - Boussu-Bois (BE)
Toeschouwers - 788 (450)
Doelpunten:
-

Ook op de zondag stond een authentieke voetbaldag op de agenda. Met de ochtendschemering nog niet eens in de lucht vatten we de verplaatsing aan, vanaf Noorderdokken over Centraal naar Brussel-Zuid, en vandaar overstappen op de trein naar grensstation en duivenbastion Quiévrain. Zo bereikten we omstreeks kwart na tien het Gare de Boussu. Terplekke was het marktdag en bij weliswaar fris maar zonnig weer konden we onze kroegentocht op gezellig drukke terrasjes houden. Kort na de middag werden we nog door een Antwerpse wagenbezetting vervoegd. Na nog een paar stops ging het dan richting stadion. Daar kwamen, teleurstellend voor deze topper, slechts 788 betalenden opdagen voor een belangrijk duel 1 v 5 met het oog op de eerste periodetitel.

Aan de Antwerpfans zal het naar goede gewoonte niet gelegen hebben. Hoewel we zelf misschien wat meer volk in het uitvak hadden verhoopt en verwacht, was het Sinjorenvak toch vlot goed voor ruim de helft van de aanwezigen. Van supporterscultuur is in de Borinage tot nader order nog steeds geen sprake. Zelfs de grosse caisse van bij de bekermatch was niet meer te bekennen. Daar zetten de Antwerpfans een doorsnee zondagssupport tegenover. Op het veld zoals te verwachten viel een stugge wedstrijd tegen het blok van Boussu-Dour. Als er al een ploeg de zege mocht claimen was het wel RAFC, maar er waren gewoon te weinig echte kansen om meer da de brilscore te rechtvaardigen. De kans op de periodetitel is danig geslonken, maar Antwerp houdt wel het contact met de kop van de reeks.

Na de wedstrijd geraakten we nog in gesprek met enkele locals, die ons nog mee vergezelden naar het centrum voor een laatste cafébezoek. Met een drukke treinrit achter de kiezen sloot een Guinness in afwachting van de laatste bus een geslaagd voetbalweekend af.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#614

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 8

Geen opmerkingen: