dinsdag 16 oktober 2012

R. Antwerp FC v AFC Tubize (13/10/12)

R. Antwerp FC - AFC Tubize
3 - 2
(0 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 9
Za 13/10/2012 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 5 167 (50)
Doelpunten:
52' Onana (0-1), 65' Diouck (1-1), 67' Vermeulen (2-1), 72' Onana (2-2), 77' Van Tornhout (3-2).

De zon was na een lange dag druilregen net op tijd door het wolkendek gebroken. Het leverde vooor de komst van Tubeke alvast een droog avondje Bosuil op. Die was ondanks de regendag toch weer met iets meer dan vijfduizend fans gevuld. Onder hen ook 50 bezoekers, die buiten het ophangen van wat geelrood wasgoed zelfs bij hun doelpunten niet opvielen. De Waals-Brabanders pakten uit met hun bekende concept: tijdrekken, viriel spel, de scheidsrechter bewerken en om het toch nog iets positiever te maken, snel uitbreken met de aalvlugge Onana. Alvast de eerste helft leek dit een geschikt concept om een mak en inspiratieloos Antwerp mee op te vangen. Het enige dat Tubize voor rust naliet was scoren, ondanks een paar keer alleen voor doel. De scheids deed de rest door de Tubeekse voetbalfilosofie met partijdig fluiten aan te vullen.

Antwerp kwam scherper uit de kabine, maar Tubeke deed nu wel waar ze voor gekomen waren. Na fout inspelen van De Smet kwam Onana voor Sengier en zette de bezoekers op voorsprong. RAFC bleef niet bij de pakken zitten en trok agressief naar voren. Onder impuls van de opgeviste Gombami en met een verrassend sterk uit de hoek komende Diouck rendeerde dit ook. Diouck stelde eerst gelijk en met een gelukje keerde Vermeulen uit de kluts en met een buitenspelgeurtje de score helemaal. De eerder beduusde thuisaanhang zette zich aan het feest, maar bleek te vroeg victorie te kraaien toen weer Onana de 2-2 binnenschoof. Nog liet Antwerp zich niet van de wijs brengen. Diouck verlengde een diepe bal, Van Tornhout zette zich sterk door tegen twee verdedigers en ramde droog in de kruising naast een bezoekende goalie die slechts kon toekijken.

Antwerp hield de 3-2 vast en springt door de resultaten naar plaas vier in de rangschikking. Voor de periode zal het allicht niks worden. Niet alleen moeten de resultaten op de andere velden meevallen, Antwerp wordt ook geplaagd door een matig doelsaldo als gevolg van de 5-0 pandoering in Dessel eind augustus. Eupen auswärts wacht zondag aanstaande.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#615

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 9

Geen opmerkingen: