dinsdag 23 oktober 2012

KAS Eupen v R. Antwerp FC (21/10/12)

KAS Eupen - R. Antwerp FC
1 - 1
(1 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 10
Zo 21/10/2012 - 15:00
Stadion Am Kehrweg - Eupen (BE)
Toeschouwers - 2 802 (400)
Doelpunten:
36' Lallemand (1-0), 55' Van Tornhout (1-1).

Na Boussu-Dour werd ook de verplaatsing naar Eupen met een lange treindag bedacht. Kwart voor acht bolde de trein uit de Middenstatie, op weg naar een eerste tussenstop inclusief drankpauze in Leuven. Het verdere verloop van de rit ging ook zonder problemen en omtrent 11:00 bereikten we bij doorbrekend nazomerweer de Oostkantons. Met ook Essens bezoek in het gevolg kon een klein kroegentochtje in het lokale dorpscentrum beginnen. Met de aftrap op komst namen we plaats tussen de locals op de Gegengerade, met om ons heen nog her en der plukjes Sinjoren. Deze tribune was behoorlijk vol gelopen in tegenstelling tot de beide spionkoppen. Antwerp brachht dankzij de combi slechts 357 supporters op de been in het uitvak, maar ook in de Eupense fantribune domineerden de lege treden en de crush barriers.

De thuisploeg, die stilaan onder stoom lijkt te komen na een moeilijke seizoensaanhef, toonde zich de betere in het veldspel. Antwerp stelde daar werklust tegenover en creëerde zodoende de betere kansen. Niet lang voor de rust kwamen de Panda's op voorsprong uit een behoorlijk dubieuze vrije trap. Na de koffie dan weer buffelde Van Tornhout, van wie we mogen hopen dat hij stilaan gelanceerd is, met de kop de gelijkmaker binnen. Daar bleef het ook bij, een al met al billijk resultaat. Intussen deed White Star Woluwe wat het moest doen en pakte met thuiswinst de eerste periodetitel. De Brusselaars vergroten zo ook hun voorsprong op Antwerp tot vijf punten. Wel schijnt hun succescoach Mazzu in beeld te zijn om bij Standard de ontslagen Ron Jans op te volgen, mogelijk een destabiliserende factor.

In de Eupense kantine duurde de Antwerpse invasie nog tot een tijdje na de wedstrijd voort. Na een terugtocht met de nodige tussenstops was het weeral middernacht voorbij eer de bedstee kon betreden worden.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#618

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 10

Geen opmerkingen: