dinsdag 9 oktober 2012

FC Schalke 04 II v Rot-Weiss Essen (06/10/12)

FC Schalke 04 II - Rot-Weiss Essen
0 - 0
(0 - 0)
Regionalliga West
- Speeldag 11
Za 06/10/2012 - 13:00
Mondpalast-Arena - Herne-Wanne/Eickel (DE)
Toeschouwers - 2 300 (2 100)
Doelpunten:
-

Op een regenachtige zaterdagochtend bliezen we verzamelen op de Luchtbal om de vrienden van Essen nog eens aan te sturen. De kleine derby op Schalke werd uit veiligheidsoverwegingen gelijk met een wedstrijd van de hoofdmacht van S04 gehouden. Het bracht een vroeg vertrek met zich mee, de aftrap was immers al om 13:00. Gelukkig was de zondvloed bij aankomst in Wanne-Eickel, deelgemeente van Herne, opgehouden zodat ook de iets minder weldenkend geklede medereiziger opdrogend de wedstrijd kon bijwonen. Jong Schalke speelt op het veld van DSC Wanne-Eickel, door een sociaal verantwoorde sponsoring Mondpalast Arena geheten naar een lokaal theatergezelschap. Een standaard oldschool Duitse kuip met een overdekte zittribune en verder rondom het van een atletiekpiste voorziene terrein onoverdekte staanplaatsen.

Hoewel we de indruk hadden dat het er beduidend minder waren, bleken officieel 2 300 toeschouwers de tribunes te bevolken. Hiervan kwamen slechts enkele dozijnen, vermoedelijk strikt lokale supporters en spelersfamilies, om de blauwwitte thuisploeg een hart onder de riem te steken. Zo maakten de ruim tweeduizend RWE-fans er ongecontesteerd en zonder forceren een thuiswedstrijd van. Dit werd vooral gedragen door de Ultras, de 'gewone' fans maakten er een overwegend pot-en-pintwedstrijd van. In een behoorlijk gesloten partij mocht Essen vooral op basis van de eerste helft de driepunter claimen, na de rust vlakte Schalke dit wat uit en op basis van het gebrek aan grote kansen kunnen we van een billijke brilscore spreken. Na de partij applaus al uitten enkele fans duidelijk hun ongenoegen, waarop Vincent Wagner fanatiek de discussie aanging.

Eenmaal de RWE-delegatie van de tribunes verdwenen, besloten we nog even een rondje om in het stadion te doen, met ook een bezoekje aan de Stadionkneipe van thuisploeg DSC. Op voorspraak van de lokale clubmensen belandden we nadien nog in café Bei Paul, een Schalke fankroeg waar we de Bundesligapartijen van de namiddag nog konden volgen. Kort na affluiten vertrokken we weer richting Antwerpen voor de tweede wedstrijd van de dag.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#612

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: