zaterdag 8 september 2012

Rot-Weiss Essen v For. Düsseldorf II (01/09/12)

Rot-Weiss Essen - Düsseldorfer TSV Fortuna 1895 II
2 - 1
(1 - 0)
Regionalliga West
- Speeldag 6
Za 01/09/2012 - 15:00
Stadion Essen - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers - 7 517 (0)
Doelpunten:
26' Laletin (1-0), 63' Grund (2-0), 87' Erat (2-1).

Vandaag stond eindelijk ons eerste bezoek aan het langverwachte nieuwe stadion van Essen op de planning. Eerst en vooral een woord van dank aan Herr Nolte van de Essense ticketdienst. Na een betalingsprobleem bij de verlenging van het abo van ondergetekende, leverde hij bijstand met raad en daad en de nodige flexibiliteit. Zo kon de Dauerkarte vandaag op naam afgehaald worden tegen cashbetaling. C. moest vandaag een zitplaats aanschaffen, het joeg de prijs van een RWE-bezoek meteen fors de hoogte in. Achter de tribune troffen we de eerste ABE-members, met een frisse Stauder in de hand vergezelden we hen op de tribune waar El Presidente plek was aan het vrijhouden. Dit bovenaan de tribune, waar een doorgang achter de zitrijen nog een impromptu staanvakje biedt.

Het nieuwe stadion van Essen, dat ook door dameseersteklasser SGS Essen zal bespeeld worden, past in het beeld van de moderne Duitse stadions. Momenteel drie tribunes van gelijk formaat zijn voorzien van overwegend witte zitjes, een beetje meer rood zou niet misstaan. Perfect zicht vanop alle plaatsen, ook vanuit het reeds ingerichte bezoekersvak met staanplaatsen in de hoek van de reeds afgewerkte koptribune. Ook aan de inwendige mens is gedacht met de nodige verzorgingskramen in de catacomben onder de tribunes, waarbij ook de lokale Ultras zich in een eigen lokaaltje en toog mogen verheugen. In de rug van de hoofdtribune, die overigens van een rij loges bovenin is voorzien, vinden we een clubgebouw met daarin kantoren en ook eindelijk een clubshop als vervanger voor de barakken van voorheen.

Bij afwezigheid van bezoekende fans, de fanion van Fortuna had een thuiswedstrijd tegen Gladbach af te werken, werden de staanplaatsen in het uitvak aan de thuisfans verkocht. Dit vak liep net als de fantribune langs de lijn goed vol. De overige vakken achter doel en de hoofdtribune waren eerder spaarzaam bezet. Na een luidruchtige intro werd duidelijk dat al te veel toeristen gelokt door de gunstige inkomprijzen, de tijdelijke spionkop van RWE bezetten. Ondanks een gunstig scoreverloop kwam de sfeer bijna uitsluitend van de kleine harde kern UE. De wedstrijd was ook niet echt om wild van te worden. Met name achteraan lijkt de ploeg wat op lemen benen te staan. Tegen staartploeg Fortuna II leverde dit enkel in de slotminuten, toen de bezoekers nog de aansluitingstreffer lukten, wat stress op.

Na het snelle vertrek van onze lokale kompanen besloten we een bezoek aan de clubshop wegens de file voor de ingang te skippen. Na de obligate stop in de Tankstelle vertrokken we naar Beveren-Waas voor de tweede hopper van de dag.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#602

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: