vrijdag 21 september 2012

R. Antwerp FC v R. Mouscron PW (15/09/12)

R. Antwerp FC - R. Mouscron-Péruwelz
1 - 1
(0 - 1)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 5
Za 15/09/2012 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 6 325 (90)
Doelpunten:
42' Khiter (0-1), 92' Delacourt (1-1 own).

De aangekondigde topper tegen Mouscron-Péruwelz kwam er na de resultaten van de afgelopen speeldag niet helemaal uit. Het bracht met zich mee dat officieel weer een duizendtal supporters afhaakten voor deze wedstrijd, al leken de tribunes toch voller dan de aangegeven opkomst deed uitschijnen. Moeskroen leeft sinds de ‘fusie’ met RC Péruwelz sportief op een wolk, wat ook een bij de club niet eerder gezien enthousiasme op de tribunes meebracht. Sinds Lille OSC de overname doordrukte en RMP als een zowat volledig tweede elftal van de Fransen aantreedt, leeft een deel van de fanatieke supporterskern in onmin met het bestuur. Mede hierdoor slechts een kleine honderd in het uitvak die er wel een leukeavond leken te hebben, maar zich tot op onze grote afstand niet echt verstaanbaar konden maken. De Antwerptribunes maakten er een doorsnee sfeer in functie van het wedstrijdverloop van.

Dat liet jammer genoeg weinig ruimte voor feestvreugde. Waar vooral de aanvallende stootkracht van de Henegouwers vooraf werd gevreesd, bleek het op de Bosuilmat de defensie en de organisatie van het elftal te zijn die Antwerp voor grote problemen stelden. Ook met de scheids had Antwerp het niet onder de markt. Een vroege penaltyclaim van Giverin werd weggefloten en ook in verdere fases floot Moeskroen vaak aan het langste eind. Offensief werd Antwerp verder gekortwiekt toen Mombongo-Dues vuil werd neergelegd en de wedstrijd, en zoals later zou blijken, zijn seizoen, moest staken. Kort voor rust scoorde Moeskroen dan nog uit een snelle uitbraak volgend op vreselijk inspelen van Nicky Hayen. De bezoekende muur werd verder verstevigd en hoewel Antwerp de bal kreeg, kon het daar maar weinig mee aanvangen. De redding kwam uit een onverwachte hoek, toen verdediger Delacourt z’n eigen keeper stiftte en Antwerp zo een onverhoopt puntje bezorgde.

Na de vreugde over de treffer in blessuretijd, kwam toch de wrange nasmaak van een magere 2/6 uit twee thuiswedstrijden. Met het oog op de eerste periode is het zaak de schootsafstand tot leider Boussu-Dour beperkt te houden, met de verplaatsing naar de Borinage die eraan zit te komen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#608

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 5

Geen opmerkingen: