dinsdag 11 september 2012

R. Antwerp FC v Lommel United (08/09/12)

R. Antwerp FC - Lommel United
1 - 1
(1 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 4
Za 08/09/2012 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 7 237 (180)
Doelpunten:
23' Mombongo (1-0), 62' Cerigioni (1-1).

Nadat het geloof in eigen kunnen met de zege tegen zwart beest Heist weer wat was hersteld, mocht Antwerp het op eigen veld opnemen tegen Lommel United. Mits winst kon Antwerp zichzelf trakteren op een topper tegen leider Moeskroen en goedgevulde Bosuiltribunes. Die hadden we gezien de winst op Heist en het zomerse weer van vandaag ook wel verwacht voor deze wedstrijd, maar daar kwamen we toch een beetje bedrogen uit. 7 000 Antwerpfans en een paar honderd uit Noord-Limburg zijn niettemin zeker geen cijfers om zich over te schamen. De RAFC-aanhang werd overigens op een leuke proloog vergast met een DJ en casual-kledijverkoop aan de GO. Op het veld zorgde clubicoon Hans-Peter Lehnhoff voor kiekevel en decibels door de aftrap te geven en nadien tussen zijn discipelen op Tribune Twee post te vatten.

Antwerp kreeg de wedstrijd tegen een teruggetrokken opgesteld Lommel vlot in handen. Kansen scheppen was tegen deze tegenstander moeilijk, en ook een scheidsrechter die elk foutje langs Antwerpzijde afblies en kwistig met geel zwaaide, was geen hulp. Toen Antwerp dan toch eens een vrije trap toegewezen kreeg, vond Mombongo-Dues de bovenhoek. In een leuke voetbalsfeer deed Antwerp er alles aan om de voorsprong nog voor de rust te verdubbelen. Vooral van Velzen bleek een gesel voor de Lommelverdediging, enkel de effici├źntie moet bij de Nederlander nog omhoog. Ook na de rust moest Lommel een storm doorstaan, waarin het wel slaagde. Een zeldzame uitbraak werd na een kwartier door Cerigioni afgerond. In het resterende halfuur rechtvaardigde Lommel combinerend de gelijke stand.

Antwerp laat de kans op een volle Bosuil wat liggen. De resultaten van de andere wedstrijden zorgen er echter voor, dat the Great Old bovenin blijft meedraaien. We sloten de avond af met de nodige verjaardagsbiertjes op de Zurenborgse Dageraadplaats.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#603

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 4

Geen opmerkingen: