dinsdag 11 september 2012

KSK Heist v R. Antwerp FC (02/09/12)

KSK Heist : R. Antwerp FC
1 - 2
(0 - 2)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 3
Zo 02/09/2012 - 20:00
Sportcentrum Lostraat - Heist-op-den-Berg (BE)
Toeschouwers - 1 800 (800)
Doelpunten:
12' Carvalho (0-1), 41' Mombongo (0-2), 87' Stevens (1-2).

Afgelopen seizoen volgde de trip naar Heist op de richtingwijzende wedstrijden tegen Oostende en Waasland-Beveren. Een nul op zes uit deze beide partijen maakte van Heist away in feite de eerste eindeseizoenswedstrijd van 2011/12. Het zorgde ervoor dat de Antwerpaanhang ondanks de nederlaag zelfs tot vijf uur na de wedstrijd nog voor sfeer zorgde in de Heistse drankgelegenheden. In dit licht werd dan ook de editie 2012/13 gepland. Een vroege trein zette de eerste Antwerpfans al omtrent 10:00 af in de Heistse dorpskern. Het leidde een kroegentocht in waarin we cafégewijs net de dubbele cijfers haalden. Een Leuvense Antwerpfan deelde een vat uit in kroeg tien, zodat we daar bleven hangen en het al snel gezellig druk werd.

En er was dus ook een wedstrijd. Bij uitstek een taaie pot, met de nog nazinderende 5-0 van op Dessel aantreden uit bij zwart beest Heist. Met Giverin en van Velzen als versterkingen uit Manchester was het verschil met Dessel gelijk duidelijk. Waar het middenveld een pijnpunt was tegen Dessel, domineerde Antwerp nu deze sector met een verrassend sterke Giverin. Heist had weinig in de pap te brokken en na goals van Carvalho en Mombongo kon Antwerp met geruststellende cijfers gaan rusten. Na de rust en aanvankelijke verderzetting van het Antwerpse overwicht, probeerde thuiscoach Cis Bosschaerts wisselend de bakens te verzetten. Het bracht eSKaa in de partij en na een laat doelpunt van Stevens werd het nog bibberen. Een weer sterke Sengier hield Heist van een (onverdiende) gelijkmaker.

In de bezoekerskantine en het dorpscentrum hielden we het minder lang uit dan afgelopen seizoen. Toch werd het met een epiloog op vertrouwde Antwerpse grond nog een laat einde van een leuke voetbaldag.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#605

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 3

Geen opmerkingen: