donderdag 13 september 2012

KSC Maccabi v FC Blaasveld (12/09/12)

KSC Macccabi-Voetbal Antwerp - FC Blaasveld
0 - 2
(0 - 2)
4e Prov. B Antwerpen - Speeldag 6
Wo 12/09/2012 - 20:00
Karel Du Boislaan - Antwerpen-Hoboken (BE)
Toeschouwers - 40 (20)
Doelpunten:
17' De Roy (0-1), 39' De Roy (0-2).

Het gulle lot maakte dat we naast de klassieker Berchem v Racing ook KSC Maccabi met een bezoek konden vereren. Een club die we via menige fotoreportage hadden leren kennen en door de Engels aandoende hoofdtribune zeker de moeite waard leek. Een handvol eerdere pogingen strandde in goede bedoelingen, zo ook tijdens het 40°-weekend van enkele weken terug, maar vandaag kon zelfs de logistieke nachtmerrie die reizen met het openbaar vervoer stelde, ons niet afschrikken. Het lot bleef gunstig, onze kersverse Nederlandse kennis bleek ook Maccabi aangestipt te hebben, weliswaar als revisit maar een première bij kunstlicht. Een goed kwartier na de aftrap maar dus wel een klein halfuur voor de eerder geplande ETA betraden we het complex aan de Karel Du Boislaan.

Daar vindt de voetballiefhebber naast mekaar de terreinen van Maccabi en RVC Hoboken, beide in de schaduw van de Titankraan die zowat het lokale landmark heet te zijn. Het terrein was sinds de eerste plaatselijke editie nog meerdere keren het decor van de Maccabiaden, het Joodse equivalent van de Olympische Spelen. Buiten de al eerder vermelde, liefdevol onderhouden maar minder gereinigde tribune en de eraan palende kantine met subtiele toetsen zoals Davidssterren in het ijzerwerk aan de deuren, beschikt het complex niet over noemenswaardige uitbouw. Voor deze achtergrond namen de bezoekers uit het Willebroekse Blaasveld de openingsfase voor hun tekening. Het leverde hen een vlotte 0-2 op. Maccabi kreeg nog een aantal open kansen en had gemakkelijk kunnen gelijkspelen, maar scoorde niet.

Een lange testrit langs het nieuwe traject van lijn 2, Hoboken-Merksem, sloot een goedgevulde en geslaagde voetbalavond af.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#607

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: