donderdag 6 september 2012

KFC Dessel Sport v R. Antwerp FC (29/08/12)

KFC Dessel Sport - R. Antwerp FC
5 - 0
(2 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 2
Wo 29/08/2012 - 20:00
Armand Melisstadion - Dessel-Brasel (BE)
Toeschouwers - 3 140 (1 500)
Doelpunten:
32' Bilican (1-0), 36' Vansimpsen (2-0), 59' Asubonteng (3-0 pen), 78' Vosters (4-0), 83' Vansimpsen (5-0).

Alle ingrediënten waren vandaag aanwezig om er een top voetbaldag van te maken. Ondanks de bekeruitschakeling kon Antwerp na de zege tegen Aalst met het nodige vertrouwen aan de aftrap komen. Met Dessel werd de eerste uittrip er een redelijk korte, richting ons Kempisch hinterland dan nog. Dit bleek ook toen ruim een uur op voorhand de lokale invalswegen dichtstremden. Als klap op de vuurpijl kondigde birthday boy KG aan dat de door hem in voorverkoop gehaalde tickets, zijn traktatie waren. Waarvoor nog eens felicitaties en bedankt. Na wat indrinken betraden we kort na de aftrap het intussen uitverkochte bezoekersvak, rond hetwelke zich ook nog flink wat Roodwit tussen de thuisfans had verzameld.

Het nieuwe stadion van Dessel liep erg gezellig vol vandaag. Een steriele moderne hoofdtribune kijkt neer op de overkant, waar de oude hoofdtribune van aan de Lorzestraat heen werd getransplanteerd. Achter het ene doel overdekte staanplaatsen, aan de overkant géén dak op een uitvak dat met Woluwe de concurrentie voor 'slechtste in de reeks' aangaat. Ondanks de voortekenen werd het tussen de lijnen een ramp. Het Desselse middenveld omheen Prince Asubonteng overheerste en de snelle 1- en 2-0 in het derde kwartier waren zeker niet gestolen. Na een lange rust door lichtpanne werd in de tweede helft de ban gebroken met een lichte penalty, eer een mak Antwerp zich naar een forfaitscore liet spelen.

Al na de 4-0 besloten we het stadion te laten voor wat het was en na te gaan beschouwen in een café naast het stadion waar de kroegploeg van Oude Glorie Patje Goots is gehuisvest. Gelukkig wachtte een goedgevulde werkdag om de zinnen mee te verzetten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#601

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 2

Geen opmerkingen: