zondag 30 september 2012

KFC De Kempen v K. Gooreind VV (29/09/12)

KFC De Kempen Tielen-Lichtaart - K. Gooreind VV
1 - 1
(0 - 0)
1e Prov. Antwerpen - Speeldag 5
Za 29/09/2012 - 19:30
Stadion Staf Janssens - Tielen (BE)
Toeschouwers - 200 (40)
Doelpunten:
??

Het verplaatsen van de wedstrijd van Antwerp naar zondag leverde een vrije zaterdagavond op en de mogelijkheid tot een hopper in de buurt. Na wat speurwerk viel de keuze al snel op KFC De Kempen. Deze club is ontstaan in 2007 uit een fusie tussen Lichtaart Sport en VC Tielen. Dit was dan weer een erfgenaam van KFC Tielen, een club die onder de vleugels van het IJsboerke de Belgische voetbalpyramide beklom en in 1997 tot de achtste plaats in tweede klasse reikte. Trainer was toen overigens de later berucht geworden Paul Put. Na het wegvallen van het mecenaat van het IJsboerke volgde het faillissement in 1998. Overblijfsel uit deze succesperiode is de grote hoofdtribune, meteen dé reden voor het bezoek van vandaag.
 

Langs de lijn in Tielen staat immers een behoorlijk grote stand, jammer op trapstelten stijl-Nederland. Daarboven 10 rijen zitjes en bovenin onder het dak nog een dubbele rij business seats achter glas. Aan de overkant staat tussen de dugouts in een tribune bestaande uit enkele rijen overdekte staanplaatsen. Verder enkel opvallend populaire omheiningsplaatsen, en natuurlijk de obligate kantine achter doel, vanwaar de wedstrijd behoorlijk gevolgd kan worden. Dit werd overigens een aangenaam kijkstuk met een hoge intensiteit maar wel weinig uitgespeelde doelkansen. De Kempen scoorde halverwege de tweede helft, eer Gooreind een terechte beloning kreeg voor hun slotoffensief. Op het einde verloor de ref even de controle, maar het bleef 1-1.

Met een frietje en een pilsblik onder de arm kon de treinreis naar Antwerpen aangevat worden, afgesloten met nog een nabeschouwend pintje in de kleine Engel.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#610

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: