dinsdag 25 september 2012

CS Visé v R. Antwerp FC (23/09/12)

CS Visé - R. Antwerp FC
1 - 2
(1 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 6
Zo 23/09/2012 - 20:00
Stade de la Cité de l'Oie - Visé (BE)
Toeschouwers - 800 (400)
Doelpunten:
35' Françoise (1-0), 70' Bennassar (1-1), 71' Bennassar (1-2), 80' Makiese (2-2).

Een of twee akkefieten een paar seizoenen geleden hebben ervoor gezorgd dat Visé-away een fixture is geworden op de lijst van RAFC-combiverplaatsingen. Zo mocht de trip naar de Ganzenstad dit voor seizoen de combiprimeur genieten. Samen met de magere 2/6 uit de twee voorafgaande thuiswedstrijden zorgde dit voor een zeer bescheiden opkomst in het bezoekersvak van officieel 360 man. Officieus hadden zich nog enkele tientallen Sinjoren op eigen initiatief naar Wezet begeven, zodat met wat hangen en wurgen de 400 man werd gehaald. Niets om mee uit te pakken maar niettemin goed voor zowat de helft van de totale opkomst, de ambities van de Luikenaars stroken niet echt met hun aanhang. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief: de Roodwitten voerden het hoge woord en overstemden met de vingers in de neus de thuisfans, die enkel bij voorsprong met verlegen chants en vlagvertoon opvielen. Overigens geen spoor van de lokale fight club of de MVV-connectie die bij voorgaande bezoeken van de Great Old de tribune (en straten) bevolkten.

Op het veld trok Antwerp jammer genoeg de frustrerende lijn van de voorbije weken door. De goede wil van de Roodwitte aanvalsgolven werd al te vaak gesmoord door misverstanden, slechte passes en eenvoudige ingrepen van de Viséverdediging. Typerend was ook dat de 1:0 niet lang voor de rust tot stand kwam na een flauwe foutpas op het middenveld, een vergissing die simpel werd afgestraft. Na de pauze beperkten we ons tot kantinewerk, vanwaar we de ingevallen Bennassar met twee goals in evenveel minuten de wedstrijd zagen omkeren. Dan toch maar even de tribune terug bestegen, vanwaar we ondanks de voorsprong geen echte beterschap konden optekenen. De achterlijn het het met name lastig met de ingevallen Makiese, en het was dan ook geen verrassing te noemen dat net hij de gelijkmaker aantekende. Weinig op af te dingen, Visé verdiende zeker een punt en allicht ook meer, iets waar een weer outstandign Sengier gelukkkig een stokje voor wist te steken. Het punt kost Antwerp enkele plaatsen, maar de reekstop blijft in zicht.

In de kantine achter doel konden we Gilbert nog het wielerWK zien winnen, eenmaal de bonnekes opgesoupeerd konden we in degelijke toestand de terugrit aanvatten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#609

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 6

Geen opmerkingen: