maandag 6 augustus 2012

RW Oberhausen - Rot-Weiss Essen (03/08/12)

SC Rot-Weiß Oberhausen-Rhld. - Rot-Weiss Essen
2 - 4
(0 - 1)
Regionalliga West
- Speeldag 1
Vr 03/08/2012 - 19:00
Niederrheinstadion - Oberhausen-Buschhausen (DE)
Toeschouwers - 13 145 (6 500)
Doelpunten:
35' Grund (0-1), 55' Schneider (1-1), 66' Nowak (2-1), 69' Koep (2-2), 87' Koep (2-3), 89' Ellmann (2-4).

Het mag geen verrassing heten dat de eerste trip naar het buitenland dit seizoen, naar de vrienden van RW Essen leidde. Met een onuitgegeven wagenbezetting van drie begonnen we vroeg op de vrijdagnamiddag aan de trip. Na een voorspoedige trip parkeerden we aan het stadion, schaften we snel drie kaarten voor het uitvak in de Kanalkurve aan en namen we de bus naar het centrum. Daar zochten we een goede inpilslocatie, die echter niet te vinden bleek. Slechts een dönerzaak en een kiosk brachten goudgeel vocht aan de man, die op het stationsplein van een behoorlijk 'volks' type was. In een overvolle en bloedhete fanbus maakten we de trip naar het stadion.

In het centrum hadden we slechts kleine plukjes Essener uit het station zien komen. De grote hoop had dan ook de trip met door de club ingelegde bussen gemaakt. We kregen al een voorsmaakje toen we hun bussen zagen leeglopen maar wat we in het stadion zagen was toch weer indrukwekkend. Zowat de helft van de aanwezigen bleek RWE-gezind te zijn en bij een totale opkomst van ruim 13 000 wil dat toch wat zeggen. De wedstrijd, die overigens later op gang werd gefloten door de grote opkomst, bekoelde het enthousiasme, zodat het sfeertechnisch een duel tussen de ultragroeperingen werd. Oberhausen was feller en domineerde het veldspel. Bij de eerste tegenprik was het echter prijs zodat RWE met een gevleide voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede helft leek het er slecht uit te gaan zien. RWO ging op z'n elan verder en kreeg nu wel loon naar werken. Erop en erover zoals het dan heet, halverwege de tweede akte stond het 2-1. De meer traditionele aanhangers uit Essen zetten nu een tandje bij en al helemaal na een snelle 2-2. Gedragen door de Kurve draaide het spelbeeld en deed RWE met scherpe uitvallen een greep naar de zege. Koep met z'n tweede zorgde kort voor affluiten voor de 2-3 en middenin het wanhoopsoffensief vaan de thuisploeg besliste Marvin Ellmann, overgekomen van RWO nota bene, de wedstrijd. De bijna zevenduizend uitfans waren door het dolle heen en toonden met een knaller van een Schreck... hoe luid een onoverdekte tribune toch kan zijn.

Wij lieten de massa rustig vertrekken, trokken nog wat foto's van het lege stadion en sloten met een paar flesjes Jup op de parking een geslaagd dagje Ruhrgebiet af. Volgende bezoek allicht op Moederdag in het nieuwe stadion aan de Hafenstrasse, met de Niederrheinpokalwedstrijd tegen RW Lintorf.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#591

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: