maandag 27 augustus 2012

RBD Borinage v R. Antwerp FC (26/08/12)

R. Boussu Dour Borinage - R. Antwerp FC
0 - 0
(0 - 0)
Verlengingen:
1 - 0
(0 - 0)
Cofidis Cup (Beker van België) - Ronde 5
Zo 26/08/2012 - 16:00
Stade Robert Urbain (La Vedette) - Boussu-Bois (BE)
Toeschouwers - 700 (400)
Doelpunten:
118' Lemoine (1-0).

Antwerp mocht zich de loting voor de vijfde bekerronde beklagen. De verplaatsing naar Boussu-Bois spreekt niet aan en levert bijgevolg weinig op, en daarnaast heeft de trip al eerder een sportieve kattr opgeleverd. RAFC probeerde het thuisvoordeel nog af te kopen, maar Borinage hield begrijpelijk voet bij stuk. Na een gure ochtend begon het in de namiddag gelukkig op te klaren. Veel volk daagde niet op, Antwerp moest niet eens veel volk mobiliseren om vandaag in overtal aanwezig te zijn. Ze pakten de hele wedstrijd uit met sporadische gezangen, bij de thuisploeg pakten de fans uit met een grosse caisse die ze na enkele minuten gelukkig ook zelf beu leken te zijn.

Tussen de lijnen was het weinig soeps. RBDB kon compact spelen op het kleine veld, en een opgejaagd Antwerp kon niet de oplossingen vinden die het tegen Aalst rustig voetballend wel zag. Ook een soft blazende scheidsrechter was geen bondgenoot van de fysieke Antwerpse voorlijn. De achterlijn werd al zelden gehaald en eenmaal toch zover, was de verderzetting beneden peil. De eerste echte drukperiode kwam er pas in de laatste vijf minuten, zonder succes. In de verlenging leek een weer sterke Sengier de penalties veilig te stellen, tot Lemoine twee minuten voor tijd dan toch het genadeschot afvuurde. De resterende tijd was onvoldoende om nog georganiseerd voor doel te geraken.

Door de nederlaag ziet Antwerp zich een mogelijk lucratieve zestiende finale door de neus geboord, die ook voor de aanhang een leuke extra biedt. Maar doorgaans ook niet meer dan dat, dus maken we snel plaats voor de veel belangrijkere competitietrip naar Dessel van woensdag aanstaande.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#600

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Bekerronde 5

Geen opmerkingen: