maandag 27 augustus 2012

R. Antwerp FC v SC Eendr. Aalst (23/08/12)

R. Antwerp FC - SC Eendracht Aalst
2 - 0
(1 - 0)
Belgacom League (Tweede Klasse) - Speeldag 1
Do 23/08/2012 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 8 324 (361)
Doelpunten:
27' Hayen (1-0), 77' Bennassar (2-0).

In de aangename naweeën van de hittegolf die afgelopen weekend België nog had aangedaan, ontving Antwerp vandaag Eendracht Aalst voor de seizoensopener. Het leverde een goedgevulde Bosuil op, met een kleine 8 000 Antwerpfans en exact 361 combigangers uit de Ajuinenstad. Na een stevige intro was het wat zoeken en konden we het effect van het nieuwe uitvak eens nagaan. Enige vrees dat ze met hun plek op tribune drie de akoestische bovenhand zouden hebben, leek ongegrond. Hoewel ze duidelijk actief waren en dat ook een hele wedstrijd zouden blijven, kwamen slechts een paar gezangen goed over. Gemakkelijk was het ook niet, na de aanvankelijke schroom en, laat ons eerlijk zijn, de voorsprong, maakte tribune 2 er een langgerekte zangstonde van waarbij ook de overige tribunes regelmatig invielen.

Op de mat toonde Antwerp zich de betere en daar konden een of twee schotjes van Glouftsis niets aan afdingen. De eerste helft vloeide het nog niet echt en had Antwerp een gelukje onder de vorm van een foutje van de keeper nodig. Nicky Hayen stond op de goede plek en duwde de 1-0 binnen. In de tweede helft trok RAFC het initiatief verder naar zich toe met enkele kansen voor Van Tornhout. Met de inbreng van Kevin Roelandts kwam er nog meer ruimte. Een kwartiertje voor het einde volgde dan toch de beslissing. Mombongo stuurde Bennassar in het gaatje en Omar werkte mooi over de keeper af. Even later schoot hij nog een niet te missen kans over, maar ook Aalst had het via Glouftsis nog spannend kunnen maken. De driepunter bleef in Deurne, in de eerste stand moet Antwerp enkel favoriet STVV voor laten.

Hopelijk kan Antwerp de verplichte bekerkost bij Boussu-Dour tot een goed einde brengen en zo een Bosuil- en zakkenvullende affiche loten. Komende woensdag dan weer mag Dessel zich aan een kleine invasie verwachten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#596

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Speeldag 1

Geen opmerkingen: