dinsdag 21 augustus 2012

R. Antwerp FC v KVK Tienen (18/08/12)

R. Antwerp FC - KVK Tienen
1 - 1
(1 - 0)
Verlengingen:
1 - 1
(1 - 1)
Strafschoppen:
6 - 5
Cofidis Cup (Beker van België) - Ronde 4
Za 18/08/2012 - 20:00
De Bosuil - Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 3 340 (30)
Doelpunten:
35' Bennassar (1-0), 80' Dufoor (1-1).
Strafschoppen:
Dufoor (0-1), Bennassar (1-1), Renson (X), Roelandts (2-1), Singh (2-2), Panandetiguiri (3-2), Arnaud (3-3), De Smet (4-3), Meledje (4-4), Mombongo (5-4).

Zoals bij de loting kon verwacht worden, stootte KVK Tienen in z'n tabeldeeltje door tot de vierde bekerronde. Beloning hiervoor was een lucratieve trip naar de Bosuil. De toch wel wat onverhoopte zege op Birmingham zorgde voor een behoorlijke recette. De opkomst van tegen Givry en andere Charlerois, afgelopen seizoenen tegenstanders in deze fase van de beker, werd zowat verdubbeld. Slechts enkele dozijnen suikerjongens bevolkten het bezoekersvak in wat alvast temperatuurgewijs best de Hel van Deurne Noord mocht genoemd worden. Uw schrijver was overigens wegens andere verplichtingen pas rond het half uur aanwezig.

De schatjes op het veld leken erop gewacht te hebben. Binnen de vijf minuten na mijn blijde intrede was het raak. Een opportunistische Bennassar prikte binnen. Na de pauze verzuimde Antwerp uit een paar mooie combinaties en kansen de beslissende 2-0 te scoren. Vloeiend werd het spel bij deze temperaturen nooit, en een zeldzame fout liet de onvermijdelijke Dufoor toe, de gelijkmaker te scoren. De laatste minuten leek het zelfs Tienen te zijn dat nog met de zege ging lopen, maar een sterke Sengier sleepte Antwerp naar verlengingen. Daarin werd de sportieve hiërarchie weliswaar wat hersteld, maar toch bracht RAFC te weinig om penalties te vermijden.

In de strafschoppenepiloog bleef Antwerp foutloos. Sengier onderstreepte z'n puike prestatie door de tweede strafschop van Tienen te stoppen. Meteen genoeg voor de kwalificatie en een trip komende zondag naar Boussu-Bois, dat zich plaatste ten koste van Izegem. Op de tribunes was de sfeer bij aanvang ok, en lieten de fans zich verder inspireren door de voorsprong en de invallende duisternis. Na de gelijkmaker viel het stil, en pas in de tweede verlenging zette tribune twee zich weer vol achter de ploeg. De weinige Tienenaars geraakten amper van hun stoel bij hun doelpunt, laat staan dat ze enige voetbalsfeer tot stand wisten te brengen.

Bij intussen heerlijke temperaturen werd de nadronk tot diep in de nacht getrokken. Aftellen naar de eerste (midweek)speeldag van de kersvers herdoopte Belgacom League, met als exces voor Antwerp al meteen een wedstrijd op de exotische donderdag, tegen Eendracht Aalst.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#596

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Bekerronde 4

Geen opmerkingen: