zaterdag 18 augustus 2012

Nott'ham Forest v W.-Brom Albion (10/08/12)

Nottingham Forest FC - West Bromwich Albion FC
0 - 2
(0 - 2)
Vriendschappelijk
- Voorbereiding
Vr 10/08/2012 - 19:45
City Ground - Nottingham-West Bridgford (UK)
Toeschouwers - 6 543 (480)
Doelpunten:
7' Mulumbu (0-1), 18' Long (0-2 pen).

Vroeg op de vrijdag vatte de trip naar het Britse Antwerpweekend, editie 2012 aan. We hadden met 4 verkozen voor de variant Ryanair Charleroi-Manchester en van daar de verdere reis per trein naar Nottingham, onze thuis voor de eerste dag en nacht. Eenmaal ingecheckt en bagage gedropt kon de stadsverkenning beginnen. We bezochten de so-called oudste pub van Nottingham, Ye Olde Trip to Jerusalem. Nadien volgde een hapje en een drankje in de gezellige barretjes van de Canalside. Meer toeristisch werd het dan weer met een wandeling langs Nottingham Castle en Market Square. De noodzakelijke literaire stop was er ook bij met een bezoek aan de lokale Waterstone's.

Maar hoofddoel van de trip blijft natuurlijk voetbal. Intussen hadden we nog enkele Antwerpse reisgroepjes gekruist, en met één ervan teenden we richting City Ground, stadion van Nottingham Forest. We namen onze tijd voor een bezoek aan de supermarkt die bij Forest als clubshop fungeert. Voor elk wat wils, jammer genoeg vonden we nergens het schitterende tenue van vorig seizoen terug, dat we hadden gehoopt in afslag op de kop te kunnen tikken. De file aan het loket ging verbazend vlot vooruit en zo schaften we tickets aan voor wat uiteindelijk het familievak zou blijken te zijn. Op de oude hoofdtribune, zowat ter hoogte van de grote backlijn kant Trent End, met enkel zichtbelemmerende palen als bezwaar.

Vanop onze plaatsen hadden we een mooi zicht op de grote Trent End en op de Brian Clough Stand, fotogeniek met de logo's en het opschrift FOREST dat op de bovenring in de stoeltjes is verwerkt. De toestroom rondom het stadion leek hoopgevend, uiteindelijk zouden er enkel Forestfans blijken te zitten op een goed gevulde Main Stand en op de Brian Clough lower. Het leverde een totaal op van iets boven de zesduizend toeschouwers, met ook enkele honderden WBA-fans in het uitvak achter doel. Net als van de thuisfans hoorden we sporadische gezangen, al werden deze in ons vak vooral gedragen door iele kinderstemmetjes. Weinig te vieren ook, de eersteklasser won een slechte match onbedreigd met 0-2.

De lange dag begon z'n tol te eisen, en zo sloten we af met een Macbezoek op Market Square en een laatste verfrissing aan de Canalside. Rond middernacht lagen we te bed met oog op een lange Roodwitte dag in Birmingham.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#593

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: