maandag 27 augustus 2012

FC Brussels v RFC de Liège (25/08/12)

FC Brussels - RFC de Liège
2 - 0
(0 - 0)
Cofidis Cup (Beker van België)
- Ronde 5
Za 25/08/2012 - 18:00
Edmond Machtensstadion - Brussel-St.Jans Molenbeek (BE)
Toeschouwers - 1 200 (700)
Doelpunten:
85' Siani (1-0), 86' Doudouh (2-0).

Met een bekerwedstrijd op Brussels deed zich eindelijk nog eens een haalbare en vrij vlot bereikbare gelegenheid voor om de oude vrienden van Club Luik met een bezoekje te vereren. Als vierdeklasser op bezoek bij een tweedeklasser in een stadion met eersteklasseallures is voor de Luikse aanhang natuurlijk een aantrekkelijke affiche. Een 6-700 had de reis vanuit de Vurige Stede ondernomen. Wegens een eenheidsprijs zaten alle Luikfans bij mekaar in het zitvak, wat de sfeer uiteraard ten goede kwam. Bij Brussels bleef de traditionele supporterstribune leeg, enkel in de vakken naast het uitvak liepen enkele honderden thuisfans verloren.

Brussels was duidelijk de betere ploeg en had een paar keer kunnen en misschien wel moeten scoren voor de rust. Een gemakkelijk gegeven rode kaart maakte het de Liégeois weliswaar wat gemakkelijker, maar Brussels bleef de sterkere ploeg. Luik dreigde enkel na een flater van de thuiskeeper en een uitgebreide scrimmage type-flipperkast. Pas laat in de wedstrijd evenwel kon BXL de verdiende classificatie veilig stellen door twee keer te scoren in evenveel minuten. Met een laatste greep uit het omvangrijke en zowat de hele wedstrijd lang afgehaspelde repertoire bedankten de uitfans hun ploeg voor een mooi bekerparcours..

Na de wedstrijd en een paar nabeschouwende biertjes ging het met de tram naar het Zuidstation en daarna met de door de Strangers omjubelde Iersten Trein nor Antwaarpe richting Middenstatie. Afsluiter met een Guinness en Midden-Oosterse fast food in de Koekenstad.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#599

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: