zaterdag 18 augustus 2012

Chelsea FC v Manchester City (12/08/12)

Chelsea FC - Manchester City FC
2 - 3
(1 - 0)
Community Shield
- (Supercup)
Zo 12/08/2012 - 13:30
Villa Park - Birmingham-Aston (UK)
Toeschouwers - 36 394 (N)
Doelpunten:
40' Torres (1-0), 53' Y.Touré (1-1), 59' Tevez (1-2), 64' Nasri (1-3), 80' Bertrand (2-3).

Fitter dan op voorhand verwacht konden we het zondagprogramma aanvatten. Een FGR-kennis met Chelseasympathieën had voor tickets in de Londense vakken gezorgd voor de Community Shield, de Engelse supercup. Chelsea als bekerwinnaar ontmoette kampioen Manchester City, en praktisch was dat de wedstrijd op Aston Villa, die andere grote club in Birmingham, werd gespeeld. We troffen mekaar in een hotelbar, en na een korte treinrit naar Aston pilsten we nabij dat station in in the Swan & Mitre, een Villapub die vandaag aan de Chelseafans was toegewezen. Doorheen een stevige regenbui baanden we uiteindelijk onze weg naar de Doug Ellis Stand.

Van deze tribune was de bovenring en zowat een derde van de onderring toegewezen aan de Chelseafans. Tevens mochten ze de roemruchte Holte End inpalmen. Dit lukte slechts gedeeltelijk, terwijl de Cityfans wel de ruim twee hen toegewezen tribunes vulden. Ook op het veld toonde City zich de wat betere, en de 1-0 van Chelsea kort voor de rust was gevleid te noemen. De Blues maakten het zich wel moeilijk toen Ivanovic terecht rood pakte voor een solide tackle. Eerder had Hazard zich al onsterfelijk (belachelijk) gemaakt door een gepoogd nummertje af te sluiten met op de bal te gaan staan en nogal onelegant tegen de vlakte te gaan. Bij City Kompany overigens solide als vanouds.

Na de koffie stond er op de Mancunians geen maat meer. Ze wervelden over de mat en zetten Chelsea binnen de twintig minuten helemaal schaakmat. Het zorgde voor een leuke sfeer met de Cityfans die hun repertoire er massaal doorheen zongen en vooral wisten te scoren met gezangen over het racisme van John Terry, en hun ode aan de Tourés op de tonen van No Limit. Tien minuten voor tijd viel dan toch nog een doelpunt voor Chelsea uit de lucht. Het leverde nog een spannende slotfase op waarbij Chelsea z'n voetballende kwaliteiten leek teruggevonden te hebben. Scoren lukte evenwel niet meer, en zodoende mag Manchester City het eerste silverware van het seizoen alweer in de prijzenkast zetten.

Na de wedstrijd maakten we er een lange nabeschouwing van in de kroegen nabij het treinstationnetje van Witton. De afsluiter volgde dan nog in Birmingham centrum, waar we in een pub een geslaagde slotceremonie van de Olympiade konden aanschouwen.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#595

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: