zaterdag 18 augustus 2012

Birmingham City v R. Antwerp FC (11/08/12)


Birmingham City FC
- R. Antwerp FC
1 - 3
(1 - 2)
Vriendschappelijk - # 11
Za 11/08/2012 - 15:00
St Andrew's - Birmingham-Bordesley (UK)
Toeschouwers - 5 408 (838)
Doelpunten:
24' Morrison (1-0), 27' Bennassar (1-1), 40' Mombongo (1-2 pen), 49' Mombongo (1-3 pen).

Na een verkwikkend ontbijtbuffet en een vlotte treinrit arriveerden we kort voor de middag vanuit Nottingham in Birmingham New Street. Na inchecken besloten we eens een kijkje te gaan nemen aan the Arcadian, een ingesloten pleintje met eet- en vooral drankgelegenheden dat vandaag als meeting point voor Antwerpsupporters dienst deed. Het halfrond was al behoorlijk volgelopen en fraai bevlagd. Zelfs onze grootste vrees, de drankvoorziening, bleek geen enkel probleem, zodat we besloten de hele indrinksessie hier te houden.

Zowat anderhalf uur voor aftrap kwam aan deze sessie een einde toen we door de lokale Old Bill op wandel werden geleid. Opgeluisterd met gezangen en vuurwerk lokte de stoet heel wat bekijks. Eenmaal het centrum uit was de lol er wel wat af en werd het een al te lange omweg door de industriële achterbuurt Bordesley. We kwamen welgeteld één kroeg voorbij, die was afgezet omdat er schijnbaar toch wat harde kern van de thuisploeg binnen zat. Bizar was dat we net daar enkele minuten halt moesten houden, met enig animo en slagstokinzet tot gevolg.

Na een dubbele fouillage/ticketcontrole geraakten we dan toch in de catacomben, waar tot onze verbazing en in tegenstelling tot vorige jaren, gewoon (weliswaar vermoedelijk alcoholarm) bier werd geschonken. Op de tribune niet minder dan 838 Antwerpfans in het uitvak, die er zoals verwacht één lange zangmarathon van maakten. Minpuntje was wel de snelheid van uitvoering, anderzijds lijkt de 'cheer the boys'-song stilaan verspreid te geraken. Genoeg alleszinds om vlot de aanhang van Club Bruhhe uit de herinnering van de aanwezige thuisfans te bannen.

De inspiratie hiervoor kwam niet enkel van de drank. Met de enkele dagen voordien aangekondigde versterkingen (Sengier, Hayen, Vermeulen, Roelandts) kon Antwerp een stevig geheel op de mat zetten. De Great Old zette de voet naast een behoorlijk spelende thuisploeg, en had daarnaast het geluk wat aan de zijde. Een vroege goal van Brum werd gecounterd toen een weer sterke Bennassar een foutje van de keeper afstrafte. Mombongo zette twee terechte penalties om en zo haalde Antwerp een opzienbarende, zij het in de score wat overdreven uitzege.

Na de match kaartten we nog na aan the Arcadian. De wil was er voor de beoogde excursie in het nachtleven rond Broad Street, maar het vlees wilde niet mee en zo eindigde de dag verrassend vroeg te bed.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#594

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: