maandag 30 juli 2012

RC Schaerbeek v KSKL Ternat (29/07/12)

RC de Schaerbeek - KSK Lombeek-Ternat
1 - 3
(0 - 2)
Cofidis Cup (Beker van België)
- Ronde 1
Zo 29/07/2012 - 16:00
Crossingstadion - Brussel-Schaarbeek (BE)
Toeschouwers - 200 (60)
Doelpunten:
??

Na de Hasseltse uitspatting van zaterdag volgde een veel kalmere zondagplanning. RC de Schaerbeek trad in de beker aan tegen KSKL Ternat, en dit in het Crossingstadion. Vooreerst een woordje over het Schaarbeekse voetbal. Rond 1970 was de Brusselse gemeente op het hoogste niveau vertegenwoordigd door Crossing. Na wat omzwervingen zit hun stamnummer 55 nu bij de Vlaams-Brabantse provincialer KC(rossing)VV Elewijt. In Schaarbeek trad RUSA op het voorplan, terwijl oud-aanhangers van Crossing RC de Schaerbeek oprichtten. Bij RUSA kwam een voorzitter met Crossingverleden aan het bewind. Hij besloot tot een fusie met RFC Evere onder de naam Crossing Schaerbeek-Evere. Om het nog wat moeilijker te maken zullen zowel Crossing als RC in het gerenoveerde Crossingstadion aantreden.

Deze renovatie maakte van een compleet vervallen barak een complex dat in de nationale afdelingen absoluut niet zou misstaan. De onoverdekte koptribune werd platgegooid en niet vervangen, aan een van de lange zijdes werd niet meer aangelegd dan enkele trappen staanplaatsen die bij officiële wedstrijden niet gebruikt lijken te worden. De andere lange zijde is bebouwd met een leuke zittribune die veel natuurlijk licht krijgt vanwege een glazen achterwand. De trots was en is echter de koptribune. Het skelet hiervan werd behouden, maar slechts de onderste helft van de staantrappen werd weer aangelegd. De bovenste helft werd platgegooid en opgevuld met twee kantines, één voor elke bespeler. Tribunes als deze zou men verplichte kost moeten maken als uitvak in alle Belgische stadions.

Na een minuut stilte ging de wedstrijd van start met de nodige opwinding. RC bekloeg zich een lichte maar onzes inziens wel correcte strafschop. Opluchting volgde toen Ternat deze miste, maar de ref had de spelers te vroeg de zestien zien betreden en liet overnemen. Nu geen vergissingen meer en zo stond KSKLT al snel 0-1 voor. De thuisploeg lag hierna niet onder maar speelde wat te veel als kiekens zonder kop tegen solide bezoekers met met name een zeer fysieke achterlijn. Ze sloegen koel toe en maakten er op slag van rusten 0-2 van. Ook de 0-3 volgde en de wenkende 0-4 werd op hilarische wijze voor een leeg doel tegen de paal geknald. In de slotminuten scoorde Schaerbeek nog de eerredder, wat een al bij al billijke 1-3 eindstand op het scorebord zette.

In de RC-kantine was geen bier te verkrijgen, wat door het personeel met ‘mag niet van onze godsdienst’ geduid werd. Daarom besloten we na de wedstrijd nog een volkskroegje in de buurt te zoeken om pils ter hand na te genieten van het leuke stadion. Zo sleten we nog een uurtje in Le Sportmen alvorens de reis naar Antwerpen aan te vatten.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#587

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: