dinsdag 17 juli 2012

R. Antwerp FC v OH Leuven (15/07/12)


R. Antwerp FC
- Oud-Heverlee Leuven
1 - 2
(0 - 0)
Vriendschappelijk - # 5
Zo 15/07/2012 - 18:00
De Bosuil
- Antwerpen-Deurne (BE)
Toeschouwers - 2 500 (80)
Doelpunten:
49' Gislason (0-1), 54' Gombami (1-1), 89' Azevedo (1-2 pen).

Never a dull moment. Na de weinig overtuigende vertoningen in Brasschaat en Merksem vreesde de Antwerpaanhang een afstraffing in de eerste serieuze test, op de Bosuil tegen Leuven. Tegen het aanbreken van de matchdag ging enkel de bestuurskamer over de supporterstongen. Al langer sluimerende geruchten aangaande een investering of zelfs overname door Qatarese geldschieters bleken plots heel concreet te zijn geworden. Anderzijds leek ook niemand echt te weten hoe de vork aan de steel zit. Vraagtekens dus ook bij de inpilssessie in café De Pelikaan in 't Stad en vaste trekpleister den Hof.

Vandaag begon dus het Bosuilseizoen in een deels opgefrist stadion. Voor de bezoekers is immers een nieuw onderkomen van ca. 900 plaatsen voorzien in de hoek van T3, aan de kant van de hoofdtribune. De Leuvenaars lieten de wedstrijd mee door de hoge inkomprijs van 20€ links liggen. Eén bus maakte de verplaatsing en wist zich met dank aan de akoestiek zelfs wat gehoor te verschaffen in de aanvangsfase. Aan Antwerpkant een paar duizend fans met de nodige gezangen die snel in gezapigheid overgingen? Met de opwinding van doelpunten na de rust ontstond toch nog een leuk sfeertje voor een match als deze.

Wat de wedstrijd betreft werd de soep niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. Antwerp kon vlot de voet zetten naast een dwarsdoorsnede uit de Leuvense selectie. Op linksback een degelijke test van de Sloveen Sebastjan Komel die voor rust ook scoorde maar zijn doelpunt zag afgekeurd worden. Verdere kansen voor Antwerp waar OHL een knal van Roelandts op de vuisten van Van der Jeugt tegenover stelde. Na de rust scoorden de bezoekers vrijwel meteen via de ingevallen Gislason. Vijf minuten later stelde Gombami gelijk. Een roodwit slotoffensiefje ten spijt won toch Leuven na een strafschop op het eind.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#582

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: