maandag 30 juli 2012

KSK Hasselt v Kadijk SK O'pelt (28/07/12)

KSK Hasselt - Kadijk SK Overpelt
6 - 0
(4 - 0)
Cofidis Cup (Beker van België)
- Ronde 1
Za 28/07/2012 - 20:00
Stedelijk Sportstadion - Hasselt (BE)
Toeschouwers - 250 (30)
Doelpunten:
??

Na een slordige week was de ingetreden hoogzomer alweer voorbij. Toch was het weer beter dan voorspeld voor deze zaterdag die de opener van het hopseizoen 2012/13 zou brengen. Zo werd het al vroeg in de namiddag Iers inpilsen in ’t Stad. Omstreeks half vijf bliezen we verzamelen in de Middenstatie, waar we snel tickets en de nodige alcoholische verfrissing aanschaften voor wat een leuke trip annex braspartij moest (en ook zou) worden. Aangekomen in Hasselt deden we een kroegje aan gevolgd door een frituurbezoek. Jammer genoeg dreef het beoogde fondke toen al in een poel bier zodat het gestelgewijs niet helemaal zou goedkomen vandaag.

Om 18:00 opende dan ook de vaste verzamelplaats Café bij Frits de deuren, waar we de Hasseltse usual suspects troffen voor wat bijkeuvelen. In het stadion zagen we een stroef begin. Het duurde een kwart wedstrijd eer de Sportingmotor in gang sloeg, maar nadien was er geen houden meer aan. In een goed kwartier stoomde Hasselt via goals van bekenden als Ebou Sillah en rat Verhoeven door naar een 4-0 ruststand. Na de pauze lapten ze er nog eentje bij eer de arbiter wegens een onvervalste zondvloed de ploegen naar binnen stuurde. Bij de hervatting was het op een doorzopen veld gedaan met voetballen, al kwam in de slotminuut toch nog de 6-0 op het bord.

Langs de lijn een typisch Hasseltsfeertje vanwege de kleine maar immer zanglustige spionkop. De zeven aanwezige Antwerpfans, onze groep van vijf werd nog versterkt door HRM en chauffeur op de terugweg van een bezoek aan rolstoelcapo Vitaly en zijn Münster, werden bedankt voor de morele en vocale steun met een ‘We love you Antwerp’ en een Zegemarsch vanwege de gastheren. Fans vanwege derdeprovincialer Kadijk waren niet herkenbaar aanwezig. Mondjesmaat druppelden we het station van Hasselt binnen, op vertrekuur was iedereen dan toch aanwezig zodat we in volle bezetting terug naar Antwerpen konden bollen, voor een laatste biertje nabij de Rooseveltplaats..

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#586

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: