zondag 8 juli 2012

KFC Brasschaat v R. Antwerp FC (07/07/12)


KFC Brasschaat
: R. Antwerp FC
2 - 3
(1 - 1)
Vriendschappelijk - # 2
Za 07/07/2012 - 18:00
Stadion Louis De Winter
- Brasschaat (BE)
Toeschouwers - 1 200 (1 000)
Doelpunten:
1' Mombongo-Dues (0-1), 23' Fraeyman (1-1), 46' Diouck (1-2), 70' Broekhoven (2-2 pen), 78' Ionescu (2-3 pen).

Voorafgaand aan de eerste weekendmatch van het prille seizoen gold het na een uitgelopen voormiddag fysieke arbeid bij Kev indrinken in het Braschaatse dorpscentrum. Daar vonden we een goede gelegenheid voor met Rick's Café, een gezellig hoekkroegje met terras, geïnspireerd door de Humphrey Bogartklassieker Casablanca. Jammer genoeg werden we door een stevige regenbui van het terras gedreven, dus gingen we binnen maar de aankomst van de touretappe bekijken. Gelukkig stopte de plensbui met de aftrap in zicht, zodat we de verplaatsing naar het stadionnetje droog konden maken.

De weide voor het Stadion Louis De Winter was al behoorlijk volgeparkeerd. De smalle maar hoge hoofdtribune liep volledig vol, net als de aanpalende bestoelde betontreden. Wij kozen overigens voor een plekje hiernaast aan het drankkraam. Enkel de onoverdekte overzijde bleef onder de laatste druppels van de eerder vermelde regenbui leeg. Antwerp kwam net als Antonia snel op voorsprong via Mombongo. Antwerp duwde even door zonder succes en moest toekijken hoe Fraeyman bij de eerste tegenprik de 1-1 binnenkopte. Voor rust zette RAFC daar enkel nog een vrije trap op de lat tegenover.

Na de pauze besloten we onder het doorbrekende zonnetje post te vatten op de onoverdekte tribune langs de lijn. Daar zagen we Diouck in alweer de eerste minuut fraai in doel devieren. Toch bleef verder beterschap uit, met al te weinig vloeiende aanvallen, laat staan kansen. De weinige die er waren werden tot groeiende ergernis van de fans gemist, met onder andere een bal van Faucher tegen de lat vanop een paar meter. Een lichte penalty liet de thuisploeg toe zelfs weer gelijk te stellen. Het schaamrood werd maar vermeden omdat Ionescu ook nog een milde pingel via de paal kon binnenschieten.

Een hoogst matige prestatie vandaag, werk aan de winkel dus voor van Wijk die zijn spelers meteen een symbolische strafloop liet uitvoeren. Wij trokken voor het nakaarten naar de Vreemde Vogel, een beetje verderop aan de Bredabaan.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#579

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: