donderdag 19 juli 2012

Berchem Sport v R. Antwerp FC (17/07/12)


K. Berchem Sport 2004
- R. Antwerp FC
1 - 2
(1 - 1)
Vriendschappelijk - # 6
Di 17/07/2012 - 19:30
Ludo Coeckstadion (Het Rooi) - Antwerpen-Berchem (BE)
Toeschouwers - 1 600 (1 200)
Doelpunten:
34' Ionescu (0-1), 39' Van Den Heuvel (1-1), 65' Bennassar (1-2).

Maandagavond spatte de Qatarese zeepbel die rond de Bosuil was komen te hangen. Zo was het vandaag weer business as usual as it can be at Antwerp, met een traditioneel bezoek aan Berchem Sport. Na een uitgelopen werkdag en door een volgeparkeerde wijk haalden we pas na aftrap het stadion. Bevoorrading aan het weer goed gevulde Chalet deed ons de rest van de aanvangsfase missen. Op het Rooi gaf Dennis van Wijk wat basisspelers van tegen OHL rust, wat met name met jeugdspelers als Caine Vos en de gebroeders Kil, en Bulgaarse en Argentijnse testers als redelijk bevredigend centraal duo opgevuld werd. Antwerp creëerde al snel twee grote kansen die door Dosunmu werden gemist. Antwerp beheerste de debatten terwijl de fysieke Berchemploeg eerder met standaardsituaties de neus aan het venster stak.

Een mooie combinatie werd door Ionescu afgewerkt met een strakke plaatsbal. Kort nadien wist Andrei bijna te verdubbelen maar deze keer trof hij de paal. Berchem brak uit en stelde gelijk met een lob over de misschien wat ver uitgekomen Leemans. Na de rust nam Antwerp het gebeuren weer in handen zonder daardoor veel kansen te versieren. Naar gewoonte wisselde Dennis van Wijk weer vrij massaal om het uur. Het loonde meteen toen een opportunistische Bennassar de dikke teen tegen een wat verloren bal zette. Na deze 1-2 kabbelde de wedstrijd verder naar het einde. Anders zo op de tribunes, waar na een timide aanvang de supportersscharen wakker werden na de doelpunten en nadien lustig de wedstrijd volzongen. Hierbij toonde de Berchemaanhang zich iets actiever, de Roodwitten dankzij het overtal wat indrukwekkender.

Uit professionele overwegingen lieten we de après links liggen, maar naar goede gewoonte zal het in de Chalet ongetwijfeld nog lang onrustig zijn geweest...

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#583

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC

Geen opmerkingen: