donderdag 7 juni 2012

VV Katwijk : SV Spakenburg (12.05.12)

VV Katwijk : SV Spakenburg
0 : 3
(0 : 1)
Topklasse Zaterdag
- Speeldag 30
Za. 12.05.2012 - 14:30
Sportpark De Krom - Katwijk-Rijnoever (NL)
Toeschouwers : 4.675 (975)
Doelpunten:
19. van den Meiracker (0:1), 72. Amerzgiou (0:2), 73. Amerzgiou (0:3).

In de Topklasse Zaterdag stond vandaag een belangrijke slotdag op het programma. Een dubbel onderonsje tussen de voetbalgekke amateurbastions Spakenburg en Katwijk zou over de kampioenstitel beslissen. Leider Spakenburg moest op bezoek bij Katwijk, terwijl Ijsselmeervogels het bezoek kreeg van vice-leider Rijnsburgse Boys uit de gelijknamige Katwijkse deelgemeente. Toppers in het Nederlandse amateurvoetbal lonen doorgaans de moeite, en dus werd een solotrip ineen gestoken. Per trein ging het via Roosendaal naar het moderne station Leiden Centraal. De laatste etappe verliep per bus tot bijna voor de ingang van het Katwijkse onderkomen De Krom.

We vallen in herhaling, maar ook in Katwijk staat een fraai sportcomplex met meerdere puntgave speelvelden. Het hoofdveld bestaat uit een kleine zittribune langs de lijn, met onoverdekte pourtours ernaast. De thuiskop van de 'Kattukers' neemt plaats op enkele overdekte treden staanplaatsen achter doel. De overzijde van de hoofdtribune is voor twee derden voorzien van overdekte staanplaatsen. De rest van deze tribune en de andere doelzijde zijn niet uitgebouwd, de uitfans mochten hier postvatten op een licht hellende grasstrook. Niet overdreven warm maar wel zonnig lenteweer vandaag, het gebrek aan overkapping bezorgde de Utrechters dus enkel akoestisch nadeel.
 

Aan beide zijden veel volk voor deze topper. De Blauwen uit Spakenburg brachten een duizendtal fans mee, en ook bij de thuisfans stond het langs de lijn rijen dik. Na de standaardintro met aan beide zijden serpentineshooters en grote zwaaivlaggen, werd het snel behoorlijk stil op de Krom. Enkel de thuisfans zetten nog met enige regelmaat gezangen in, waaronder een fraai melodieus clublied. Het uitvak werd even luidruchtig bij de 0:1 maar viel weer stil. Pas toen na de pauze met twee doelpunten in evenveel minuten de wedstrijd helemaal beslist werd, kwam de kampioenenviering met kartonnen schalen op gang, waarbij de thuisfans erop wezen waar de schaal in kwestie opgeborgen mocht worden.

De georchestreerde pitch invasion liet ik voor wat ze was, via stops in Leiden en Den Haag werd de Koekenstad rond 20u bereikt. Tijd genoeg om nog de Lotto Arena te halen voor de competitieafsluiter van de Antwerp Giants tegen Union Mons.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#570

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: