maandag 11 juni 2012

VV GOES : RKSV Nemelaer (10.06.12)

VV GOES : RKSV Nemelaer
3 : 1
(1 : 0)
Nacompetitie 1° Klasse C/D
- Finale Terug
Zo. 10.06.2012 - 14:30
Het Schenge - Goes (NL)
Toeschouwers : 1.000 (300)
Doelpunten:
Buvens (1:0 own), Diepens (1:1), Nyemb (2:1), de Craene (3:1).

Na een telling van de dit seizoen bezochte wedstrijden bleek het mooi ronde getal honderd nog een mogelijkheid te zijn. De voorlopige planning hield in dat Wembley de bekroning van een weer volle en interessante voetbaljaargang zou zijn. Zomers weer trok echter een streep door de geplande wedstrijd 98, zodat alsnog een weekje extra aan de persoonlijke hopkalender moest geplakt worden. Beggars can't be choosers, en zo werd de jubileummatch een weinig glamoureuze revisit in Goes. Met drie man en een lijvige kater als gevolg van een geslaagd trouwfeest de avond (en nacht) voordien trokken we naar het lokale marktplein voor een kleine, Belgisch smakende indrinksessie.

Gastheer van dienst was de lokale trots VV GOES, wat zoveel wil zeggen als Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. De Roodwitten begonnen met een 0:2 bonus vanuit Nemelaer aan de terugmatch, met als inzet een plaats in de Hoofdklasse volgend seizoen. Het kon de lokale voetballiefhebbers inspireren, er was beduidend meer volk komen opdagen dan destijds toen RAFC er een oefenpot afwerkte. Ook Nemelaer was met enkele honderden present, die af en toe met gezangen en na hun doelpunt ook met bengaals vuurwerk en een rookpot opvielen. Aan thuiszijde slechts een trosje jeugdspelers die ondersteund door een trommel de uitfans van weerwerk dienden.

Goes verdedigde zonder al te veel problemen de voorsprong uit de heenmatch, moest enkel even zweten toen Nemelaer de 1:1 scoorde en won uiteindelijk met 3:1, waarbij het enthousiasme van de viering vooral van de spelers kwam.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#576

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: