donderdag 14 juni 2012

V. Geel-Meerh. : KSK Hasselt (14.04.12)

Verbroedering Geel-Meerhout : KSK Hasselt
3 : 1
(0 : 1)
Derde Klasse B
- Speeldag 30
Za. 14.04.2012 - 20:00
De Leunen - Geel (BE)
Toeschouwers : 350 (60)
Doelpunten:
10. De Raeve (0:1), 57. Hoefnagels (1:1), 70. Riyani (2:1), 78. Riyani (3:1).

Na heel wat kalenderissues konden we op deze fijne lenteavond de vrienden uit Hasselt nog eens met een bezoek vereren. Met Geel-Meerhout stond voor 'De Spor' immers een verplaatsing op het programma die wegens een supportersvriendschap en een stadion die naam waardig, op veel bijval kan rekenen. Voor ons was de beperkte afstand ook nog mooi meegenomen. Door een volledige afsluiting van de E313 waren er onheilspellende tijdingen van monsterfiles op de invalswegen. Dit leek eerst mee te vallen, maar eenmaal de Hoek te Ver omgedraaid leek er zelfs even geen doorkomen aan. Het kwam tot een pitstop 'au naturel' langs de baan, na dewelke we uiteindelijk kort na de aftrap dan toch De Leunen bereikten.

Wegens de zowat officiële supportersvriendschap werd geen effectieve supportersscheiding voorzien. De 'Hesseleire' vatten post naast de thuisfans op de staantribune langs de lijn, waar in vroeger tijden ook de fanatiekere fans van Verboedering Geel verzameld stonden. Hasselt kwam al vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong. Een bengaal ging over en weer tussen beide supportersgroepen, wat tot discussies, bijna een handgemeen en een interventie van de paar aanwezige undercoveragenten leidde. We vrezen dat de Fanfreundschaft bij deze Ad Acta gelegd kan worden. De avond verliep verder vredig, en aan Limburgse kant zang- en dranklustig. Op het veld bleek de Hasseltse noodploeg geen partij voor de Gelenaars.

Na de match werden de wat overmoedig aangeschafte drankjetons nog opgesoupeerd, waarbij het nog tot wat ludieke interactie met de vierende thuisfans kwam.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#563

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: