donderdag 14 juni 2012

Sport. Charleroi : R. Antwerp FC (16.04.12)

Sporting du Pays de Charleroi : R. Antwerp FC
0 : 3
(0 : 2)
Tweede Klasse
- Speeldag 32
Ma. 16.04.2012 - 20:30
Stade du Pays de Charleroi - Charleroi-Mambourg (BE)
Toeschouwers : 13.555 (120)
Doelpunten:
40. Bobby (0:1), 44. Mombongo-Dues (0:2 pen), 85. Bobby (0:3).

Bij het uitkomen van de kalender voor tweede klasse werd de uitwedstrijd bij Charleroi meteen rood omcirkeld. Naast het mooie stadion met gigantische bezoekersvak was ook de aanduiding een paar speeldagen voor het einde van het seizoen een mogelijke reden tot watertanden, al helemaal toen naar het einde van de eerste periode de motor wat leek aan te slaan. Over het verdere verloop van de competitie hoeven we het niet meer te hebben. Antwerp deemsterde met name in de derde periode helemaal weg, terwijl Sporting Charleroi Eupen achterhaalde en vlot doorstoomde richting titel. Door de resultaten van zaterdag was die intussen ook een feit, zodat we enkel het carnaval en niet meer de pure emotie van een titelviering te verteren kregen.

Toch bleef het een niet aantrekkelijke verplaatsing, met een aftrap op maandagavond, een buscombi voor de uitfans en een live uitzending op de Bosuil in de business seats, bijgewoond door circa 400 supporters. Een en ander zorgde ervoor dat slechts een goede 100 Sinjoren op drie bussen de verplaatsing mee maakten. De aanwezigen waren in elk geval hoogst gemotiveerd en zongen welhaast zonder problemen de negentig minuten vol, jammer genoeg met te weinig kelen om enige indruk te maken in het goed gevulde stadion. De Carolo's waren met 14.000 maar maakten slechts af en toe indruk. Verder moest de boel al te vaak opgenaaid worden door een hyper stadionspeaker, al konden we de uitvoerige inzet van pyro bij aanvang van de tweede helft best smaken.

Antwerp deed intussen wat er in deze omstandigheden van verwacht kon worden. Onder impuls van Prince Bobby in zijn stad van herkomst ving het de feestvermoeide Zebra's probleemloos op en sloeg het toe op beslissende momenten. Na een rode kaart tegen de thuisploeg na amper een goed halfuur scoorde Antwerp twee keer in de laatste vijf minuten voor de rust. Nadien nam Charleroi in ondertal het initiatief, maar was het op den duur vooral een scherp counterend RAFC dat meer aanspraak kon maken op een extra doelpunt. Dat kwam er dan toch kort voor tijd, met de tweede van de avond voor Bobby. Na affluiten gingen de thuisfans wat gedempt aan het feesten, terwijl de Antwerpaanhang de spelers huldigde en nog een klein feestje bouwde op de busparking.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#564

Extra:
- Fotoalbum
- Kalender RAFC
- Stand Tweede Klasse

Geen opmerkingen: