donderdag 21 juni 2012

Rot-Weiss Essen : Wuppertaler SV (17.03.12)

SC Rot-Weiss Essen : Wuppertaler SV Borussia
1 : 1
(1 : 0)
Regionalliga West
- Speeldag 28
Za. 17.03.2012 - 14:00
Georg Melches Stadion - Essen-Bergeborbeck (DE)
Toeschouwers : 8.713 (800)
Doelpunten:
31. Denker (1:0), 84. Flottmann (1:1).

Vandaag stond voor Essen qua affiche dé thuiswedstrijd van het seizoen op het pogramma. De aloude rivalen van Wuppertaler SV kwamen op  bezoek. Met de doorregende 5:2-pandoering van de heenmatch in het achterhoofd mochten we op de Dag van de Wraak natuurlijk niet ontbreken. De aandacht vaan de reisgroep moet wat verdeeld worden tussen de lokale Usual Suspects en de wat meer exotische connectie die we bij ons laatste bezoek hadden leren kennen aan de Tankstelle. Deze vriendelijke mensen legden de inkom voor vandaag, dus ging het merendeel aan Antwerpenaars bij hen op de tribune staan pal achter de ultras. Ik nam zelf mijn vaste stek bij de AE in.

Wuppertaler SV is een club in een neerwaartse spiraal. Terugkeren na de degradatie uit derde lukte vooralsnog niet ondanks degelijke financiële middelen. Er word zelfs gesproken over een grote fusieclub in de streek, onder de naam Bergische FC. In weer een grijs seizoen laat ook de aanhang het afweten: zo lokte de laatst gespeelde thuiswedstrijd niet eens duizend toeschouwers naar het fraaie Stadion am Zoo. Toch vond bijna hetzelfde aantal de weg naar Essen voor de derby van vandaag. Ook aan RWE-kant met een achtduizend fans een zeer behoorlijke opkomst, al hielden het weer en het gebrek aan sportieve perspectieven dit seizoen toch meer mensen thuis dan verwacht.


De Essense ultras kregen een choreoverbod opgelegd, waardoor de opkomst van de spelers alvast op visueel vlak zeer sober was. De Wuppertalers pakten uit met middelgrote zwaaivlaggen. Rot-Weiss schoot uit de startblokken en versmachtte de bezoekers helemaal. Kansen volgden terwijl WSV amper over de middellijn kwam. Na enkele niet te missen kansen was het uiteindelijk een bal al dan niet over de doellijn die werd gegeven. De enige echte kans voor Wuppertal was meteen een grote, Lamczyk hield stand. RWE ging onder ovaties van de fans naar de cabines, de bezoekers waren allicht vooral opgelucht omdat het verschil gerust een paar doelpuneten groter had kunnen zijn.

Enkele minuten ver in de tweede helft vreemde scenes rond het uitvak. De roodblauwen ontstaken ocharme één fakkel, waarop de bewakingsfirma die in het GMS de orde handhaaftn met overdreven inzet reageerde. De reguliere Essense stewards betaalden het gelag, een van hen werd zelfs KO afgevoerd. De reactie van de harde kern van RWE zorgde ook voor slachtoffers door willekeurige inzet van pepperspray vanwege Team Green. Na de spelonderbreking was Essen de grip op het gebeuren kwijt. De aandacht betrof misschien iets tte zeer monsterspits Knappmann, het was verdediger Flottmann die de gelijkmaker scoorde. Meer zat er vor Rot-Weiss nadien niet meer in.
 

Na de match ging het naar de Tankstelle voor een afsluitend biertje. De thuisreis wachtte, met voor sommigen nog de Antwerpverplaatsing naar Molenbeek op het programma.

Foto's:
http://gallery.towhateverend.be/#556

Extra:
- Fotoalbum
- Hoppingoverzicht
- Groundlist

Geen opmerkingen: